6 skuespillere, som har spillet en rolle, hvis alder ikke matchede deres egen.
6 stjerner fortæller:

6 stjerner fortæller: "Den her rolle passede langt fra til min egen alder"

Af Julie Sofie Hauritz 22. september 2021
Foto: @joel_courtney
Alder er vel bare et tal, ik’? Sådan ser mange skuespillere i hvert fald på det – og rigtige mange af dem slipper afsted med at tænke sådan. Vi har samlet 6 skuespillere, som har spillet en rolle, der slet ikke passede til deres egen alder.

I filmindustrien er der en stigende tendens til, at skuespillere vælger at gøre lidt ekstra for at lande en rolle. Nogle vælger blandt andet at tage på i vægt, imens andre blandt andet vælger at barbere sig skaldet.

Men så er der også dem, der på den ene eller anden måde vælger at gå med til at fremstå en del yngre, end de i virkeligheden er, for at få en bestemt rolle – og der er faktisk mange flere af dem, end du måske lige tror!

Det er sjældent, vi bemærker det, men der er faktisk en stigende tendens til, at skuespillere lander roller, som er langt fra deres egen alder.

Vi ser det særligt i ungdomsfilm- og serier, hvor voksne skuespillere oftest får roller, der er meget yngre end, hvad de i virkeligheden selv er – og nogle gange er aldersforskellen faktisk virkelig chokerende!

Vi har været ude at grave lidt i skuespillernes aldre og fundet frem til 6 af dem, som har spillet en rolle, hvis alder slet ikke matchede deres egen.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Cole Sprouse
Foto: @colesprouse

Cole Sprouse fra ’Riverdale’
Cole Sprouse var 24 år, da han startede med at spille rollen som Jughead i ’Riverdale’. I serien skal Jughead forestille at være 16 år gammel, hvilket er hele 8 år yngre, end hvad han Cole selv var, da han spillede rollen første gang.

Faktisk er Cole ikke den eneste af ’Riverdale’-karaktererne, som er ældre end den rolle, de spiller i serien. Ashleigh Murray, som spiller Josie, var 28 år, da hun fik rollen i serien. Herudover var Madelaine Petsch, der spiller Cheryl, og Camila Mendes, der spiller Veronica, begge 22 år. Det er altså derfor et noget ældre hold, som bevæger sig rundt på gangene på Riverdale High, end serien vil have os til at tro!

Paul Wesley og Ian Sommerhalder
Foto: @paulwesley

Paul Wesley og Ian Sommerhalder fra ’The Vampire Diaries’
Paul Wesley var 27 år, da han begyndte at spille den 17-årige Stefan Salvatore i ’The Vampire Diaries’. Serien srakte sig over en del år, og da serien sluttede, var han 35 – og fordi Stefan er en vampyr i serien (og af den grund ikke bliver ældre), spillede han altså derfor også 17 år, selvom han var fyldt 35. Det er alligevel noget af en aldersforskel!

Stort set det samme gjaldt den anden Salvator-bror i serien, der er spillet af Ian Sommerhalder. Ian var 30 år, da han første gang spillede den 25-årige Damon Salvatore, og var 38, da serien sluttede.

Vi ved godt, at vampyrer ikke ældes, men når man ser på skuespillerne bag Salvatore-brødrene, skulle man næsten tro, at de heller ikke gjorde det. De holder sig altså godt!

Joel Courtney
Foto: @joel_courtney

Joel Courtney i ’The Kissing Booth’
Joel Courtney var 22 år, da han første gang spillede den 17-årige Lee Flynn i ’The Kissing Booth’. I den tredje film i serien er Lee kun blevet ét år ældre, men Joel er faktisk i virkeligheden fyldt 25. Det gør ham 7 år ældre, end den karakter, som han spiller!

Fun fact: Joel er faktisk ældre end Jacob Elordi, som ellers spiller Lees storebror, Noah, i serien. Jacob var i den tredje film 24 år.

Ncuti Gatwa
Foto: @ncutigatwa

Ncuti Gatwa i ’Sex Education’
Ncuti Gatwa, som spiller Eric i ’Sex Education’, var 26 år, da han først startede med at spille rollen. Det er hele 11 år ældre end den karakter, som skal forestille at være omkring de 17 år i serien.

Sasha Pieterse
Foto: @sashapieterse

Sasha Pieterse i ’Pretty Little Liars’
Det er meget normalt, at voksne skuespillere får roller, som er meget yngre, end hvad de i virkeligheden selv er. Det er derimod sjældent, det går den anden vej – men det sker! Da Sasha Pieterse landede rollen som den 15-årige Alison i ’Pretty Little Liars’, var hun kun selv lige fyldt 13 år. Hendes medskuespillere Lucy Hale, Shay Mitchell, Ashley Benson og Troian Bellisario var derimod i starten af 20’erne. Så selvom det ikke er så ofte, det sker, så går det altså også den anden vej!

Hvis der er noget, som vi kan lære af vores kære stjerner, så må det være, at ens alder ikke har betydning for, om man kan opnå sine drømme. Du kan, hvad du vil - så længe du bare tror på dig selv!

 

MegetMere