Film & serier

20 ting, du ikke vidste om Mean Girls

Af Amalie Takahashi Christiansen 30. marts 2020
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Den ikoniske filmklassiker Mean Girls har givet liv til adskillige memes og GIF'er, siden filmen udkom tilbage i 2004, men der er med garanti masser af fun facts om filmen, du ikke har hørt før. Vi har samlet 22 ting, som du garanteret ikke vidste om Mean Girls.

Skuespillerinden Lindsay Lohan havde sin storhedstid i de kære 00’ere og scorede sig hovedrollen som Cady i den ikoniske filmklassiker Mean Girls fra 2004, som de fleste af os voksede op med.

Aldrig har nogen film før Mean Girls gengivet gymnasiekulturen så genialt – i alt fra de stereotype karakterer til pubertetens udfordringer, som filmen skildrer.

Der må åbenbart være noget barndomsnostalgi forbundet med filmen, siden vi stadigvæk ikke kan få nok af den - set i betragtning af alle de memes og GIF’er, Mean Girls har givet liv til siden.

Læs også: Alt, du skal vide om Noah Centineos kærlighedsliv.

Du kan højst sandsynligt filmens replikker udenad, hvis du var kæmpe Mean Girls-fan i sin tid, men herunder har vi samlet 22 ting, som du garanteret ikke vidste om Mean Girls.

20ting,duikkevidsteomMeanGirls

Lindsay Lohan skulle oprindeligt have spillet rollen som Regina, men fik i stedet hovedrollen som Cady, for at omverdenen ikke skulle forbinde Reginas strenge personlighed med Lindsays virkelige liv - sikke en opgradering!

Foto: Mega

Det var oprindeligt Mamma Mia-skuespillerinden Amanda Seyfried, der skulle have spillet hovedpersonen Cady - lidt af en nedgradering...

Foto: Mega

Skuespillerinden Lacey Chabert spillede rollen som Gretchen Weiner, og du kan muligvis genkende hendes stemme fra et andet sted – hun lægger nemlig stemme til tegnefilmsfiguren Eliza Thornberry, hovedpersonen i tegnefilmen The Wild Thornberrys.

Foto: Mega

Skuespillerinden Lacey Chabert lagde også stemme til tegneseriefiguren Meg fra Family Guy, før Mila Kunis tog over.

Foto: Family Guy

High School Musical-stjernen Ashley Tisdale skulle have spillet rollen som Karen Smith; en af de fire mean girls.

Foto: Mega

Den prisvindende skuespillerinde Scarlett Johansen var også tæt på at få rollen som Karen Smith.

Foto: Mega

Da filmen blev indspillet i 2004, var den 26-årige Rachel McAdams, som spillede Regina George, otte år ældre end den daværende 18-årige Lindsay Lohan, som i filmen skulle forestille at være en klassekammerat – og Rachel var faktisk kun syv år yngre end den 33-årige skuespillerinde Amy Poehler, der i filmen spillede hendes mor.

Foto: Mega

I filmen lider skoleinspektøren Ron Duvall, der spilles af skuespilleren Tim Meadow, af karpaltunnelsyndrom - en lidelse i hånden og armen, der blev tilføjet til karakteren, eftersom Tim brækkede hånden før filmens indspilning.

Foto: Mega

Rachel McAdams hår var en paryk...

Foto: Mega

Desværre for klassekammeraten Glenn Coco, der blev spillet af den canadiske skuespiller David Reale, blev han af en eller anden uvis grund ikke krediteret for sin rolle i Mean Girls.

Foto: Mega

Matematikernes holdkaptajn, Kevin G, gav Cady et visitkort i filmen. Herunder ser du, hvad der i virkeligheden stod på visitkortet.

Foto: Mega

I det originale manuskript blev Cady spurgt ”if her cherry was popped” i stedet for ”if her muffin was buttered.”

Foto: Mega

Sangen som Cady ’genkender’ i en scene til skoleballet hedder Built This Way af sangerinden Samantha Ronson. Lindsay Lohan datede hende et par år efter filmens premiere i 2004.

Foto: Mega

Ja, der findes et Mean Girl-videospil… Det er et singleplayer-puslespil, hvor du skal sætte juveler, sko og læbestifter i farveorden, for at frigive rygter, pranks og citater.

Foto: Mega

I filmen bliver pigegruppen kaldt ’The plastics’, og derfor var de iført plastik-nederdele til juleopvisningen.

Foto: Mega

Mean Girls er baseret på, bogen ‘Queen Bees and Wannabes: Helping Your Daughter Survive Cliques, Gossip, Boyfriends, and Other Realities of Adolescence’ af forfatterinden Rosalind Wiseman – selvom det er en ikke-fiktions-selvhjælpsbog til forældre uden nogen fortælling overhovedet…

Foto: Mega

Janis Ian, skuespillerinden Lizzy Caplans karakter, er navngivet efter Janis Ian, den første musical gæst i TV-showet Saturday Night Live.

Foto: Mega

Lindsay Lohans karakter, Cady, er navngivet efter Elizabeth Cady Stanton - en tidlig amerikansk kvinderettighedsforkæmper.

Foto: Mega

Da filmens karakterer blev castet valgte manuskriptforfatteren, Tina Fay, at skuespilleren Jonathan Bennett skulle spille rollen som Aaron Samuels, fordi hun mente, at han lignede den amerikanske tv-vært Jimmy Fallon.

Foto: Mega

I Mean Girls har Regina en affære med Shane Oman, der blev spillet af skuespilleren Diego Klattenhoff, som i øvrigt spiller Mike i den populære serie Homeland fra 2011!

Foto: Mega

MegetMere