Film & serier

10 ting, du ikke vidste om "Bridgerton"

Af Anna Holm Pedersen 14. januar 2021
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Er du også vild med Netflix-serien "Bridgterton" og dens univers af korsetter, drama og kærlighed? Og vil du også vide mere om (en mulig) sæson 2? Så læs med her, når vi (måske) gør dig klogere på Netflix' nye hitserie.

"Bridgerton", 1800-tallets Gossip Girl, er serien for dig, der er vild med drama, intriger og pulserende romantik. Men "Bridgerton" er ikke bare endnu en pladderromantisk serie.

Med sange som Ariana Grandes ”thank u, next” og Billie Eilish' ”bad guy” i orkesterversion og et mangfoldigt cast, giver "Bridgerton" et vigtigt og moderne pift, der giver serien en hel speciel charme.

Hvis du ikke allerede har binget Netflix’ nye hitserie, så kan vi her på redaktionen anbefale, at du putter den på din to do-liste.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: "Gossip Girl" vender tilbage: Mød de nye karakterer her

Scroll igennem billederne nedenunder og find ud af alt det, du ikke vidste om Netflix’ nye hitserie.

Showet er baseret på Julia Quinns romanerSiden 2000 har romanforfatter Julia Quinn udgivet otte bøger i sin Bridgerton-serie. Forfatteren begyndte serien med ”The Duke and I” og afsluttede den med ”On the Way to the Wedding” i 2006.
Foto: Bridgerton

Samme producer som ‘Greys hvide verden’ og ‘How to Get Away With Murder’Bridgertons producer, Shonda Rhimes, er også kvinden bag successerier som ‘Greys hvide verden’ og ‘How to Get Away With Murder’. Mens Rhimes ikke var showrunner for Netflix-dramaet, fungerede hun som udøvende producent, og showet er hendes første store projekt med Netflix efter at have underskrevet en aftale på 150 millioner dollars i 2017.
Foto: @shondarhimes

Scener fra serien er blev filmet samme sted som 'The Crown'Synes du af nogle af Bridgertons scener ser bekendte ud? Så har du helt sikkert også fat i noget. Indvendige scener fra både hertugen og hertugindens hjem, samt dronning Charlottes bopæl på Bridgerton, er nemlig filmet samme sted, som scener på Buckingham Palace i The Crown.
Foto: Bridgerton

Dronningen af ​​England afbrød midt i optagelserneBridgertons skaber afslørede på Twitter, at showets klimatiske scene, hvor hertugen og Daphne taler deres sag til dronning Charlotte, blev sat under en tidsbegrænsning, fordi dronning Elizabeth - ja, den virkelige dronning - havde brug for pladsen (Lancaster House i London) for at være vært for en begivenhed.
Foto: Bridgerton

Julia Quinns romaner indeholdt ikke sorte hovedpersonerDet var showrunner Chris Van Dusen og Shonda Rhimes, der tog beslutningen om at inkludere en forskelligartet rollebesætning. "Da vi arbejdede sammen med historikere, blev det meget klart, at Regency London fra det 19. århundrede var meget mere forskelligartet og meget mere farverigt, end folk troede," sagde Van Dusen til Collider.
Foto: Bridgerton

Bridgerton House blev inspireret af prinsesse Dianas familiehjemAllerede i første afsnit bliver vi fulgt ind i familien Bridgertons luksuriøse hjem. "Det indre af Bridgerton House var inspireret af mit besøg i Althorp, da jeg udviklede showet. Elegance. Velstand. Og den #trappe," tweetede Chris Van Dusen.
Foto: Bridgerton

Sexscenerne blev skudt fra et feministisk perspektivShowrunner Chris Van Dusen skiftede perspektivet for alle sexscener til det "kvindelige blik", hvor Daphne Bridgertons ønsker er hovedfokus. ”Jeg er så vant til at se det omvendt,” sagde Phoebe Dynevor, der spiller Daphne, til The New York Times. "Jeg er vant til at se kvinden tabe sit tøj til den mand, der ligger tilbage i sengen."
Foto: Bridgerton

Det var ikke meningen, at Lady Whistledown skulle afsløres i den første sæsonI slutningen af ​​den første sæson blev seerne sprængt væk af Lady Whistledowns afsløring. I Julia Quinns romaner forekommer afsløringen meget senere - og Quinn var ikke klar over beslutningen om at afsløre identiteten, før hun så grove nedskæringer af sæsonen. I sidste ende følte skaberen af ​​showet, at det ikke gav mening at tegne mysteriet bag sladderforfatteren, da så mange mennesker allerede vidste den sande identitet fra bøgerne.
Foto: Bridgerton

Der vil komme flere sæsoner - forhåbentlig!Mens Netflix ikke officielt har bekræftet en anden sæson, har serien udsigter til at blive den femte største originale serielancering på Netflix. Selv forfatteren, Julia Quinn, håber på mere Bridgerton. ”Forfatterne har tydeligvis gennemgået alle otte bøger med en fin tandkam og sætter tydeligt ting op til - krydsede fingre - for flere sæsoner,” fortalte hun Town and Country.
Foto: Bridgerton

Sæson to forventes at fokusere på Anthony BridgertonHvis showet følger bøgerne, vil anden sæsons fokus skifte hen mod den ældste bror. ”Hvis vi forholder os til bøgerne, er det nok Anthonys tur nu," sagde Phoebe Dynevor til Harpers BAZAAR. "Jeg vil gerne se, hvad der sker videre. Og så vil jeg gerne se Daphne blive involveret i Anthonys kærlighedsliv, da han var så involveret i hendes."
Foto: Bridgerton

Læs mere om

MestLæste