Det sker

Ting, du ALDRIG ville gøre, hvis ikke Facebook fandtes

Af Stine Kærsgaard 18. februar 2016
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Nogle ting giver altså kun mening, fordi man kan gøre det på Facebook!

Facebook er virkelig blevet en del af vores liv, og faktisk er det ret skræmmende at tænke på, hvor anderledes vores liv ville være, hvis vi ikke havde det sociale medie til at holde os opdaterede på venners fødselsdage, nyheder, hvem der er blevet kærester og har slået op og alverdens begivenheder, som vi skal med til. Overvej lige, hvor meget du ville gå glip af og glemme?!

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Vi har lavet en liste over ting, som du kun gør, fordi det giver mening på Facebook – ting som nok ville være ret besværlige, underlige eller måske endda akavede, hvis det var noget, du skulle gøre IRL:

Læs også: Sådan får du dit idol til at følge dig på Twitter

Hvis ikke Facebook fandtes, ville du nok ikke ikke:

… Se (mange!) billeder af folk, som du nærmest ikke kender

Har du også taget dig selv i at sidde og klikke dig igennem albummer med feriebilleder af personer, som du nærmest ikke rigtigt kender mere? Selv om du tænker, at du har bedre ting at tage dig til, så bliver man jo alligevel liiidt nysgerrig, når Facebook lokker med nye albummer.

… Råbe op, at du har fået en ny kæreste

Facebook gør det ret nemt for dig at annoncere, hvis du har fået en ny kæreste. IRL ville det ikke helt være det samme. Måske ville det svare til at gå ned i gågaden med sin kæreste, tage hinanden i hånden og råbe ud til hele byen: ”VI ER I ET FORHOLD!”

… Spørge folk, om de vil være venner

Hvis ikke Facebook eksisterede, ville du nok ikke spørge folk, om de ville være venner med dig. Forestil dig lige, hvor akavet det ville være!

… Frygte for pinlige afsløringer om dig selv

Var Facebook ikke en del af dit liv, så ville du ikke behøve at bekymre dig så meget, om dine forældre eller din mormor afslørede upassende ting om dig i kommentarerne til dine billeder. #stopnu

… Huske ALLE fødselsdage

Der er ligesom ikke rigtig nogen undskyldning for at glemme fødselsdage – Facebook minder dig om, hvornår dine venner og bekendte fylder år. Og helt ærligt, hvis Facebook ikke fandtes, ville du kun kunne en brøkdel.

Læs også: Ordet, der giver dig flere likes på Facebook

… besøge 15 af dine yndlings-sites dagligt

Noget af det bedste, ved Facebook, er, at du kan følge alle dine yndlingssites, så det indhold, du helst vil se, dukker op i dit nyhedsfeed. Hvis ikke Facebook automatisk sorterede det bedste frem til dig, så ville du nok ikke klikke dig ind på ALLE dine favoritsites hver dag og være helt lige så opdateret på stjerner, musik, mode og alverdens andre ting.

… Kende folks baggrundshistorier FØR du møder dem

Hvis Facebook ikke fandtes, så ville du ikke have stalket folk og vide en masse ting om dem, før du mødte dem.

… Føle angst, når der blev taget billeder

Hvis ikke Facebook var en del af dit liv, så ville du nok ikke panikke helt så meget, når dine venner ligger inde med superdårlige billeder af dig på deres telefoner, som jo måske ender på Facebook.

Læs her, hvad din Facebookadfærd siger om dig og din kæreste:

DetsigerdinFacebookadfærdomdigogdinkæreste

Tjekker ind sammen med din kæreste alle steder Hvis både din kæreste og dig selv ofte tjekker ind sammen forskellige steder – for eksempel i biffen – så kan det betyde, at I gerne vil vise jeres venner, at I er sammen og elsker at lave ting sammen.
Har slettet alle billederne af din ekskæreste Nogle har det ikke så godt med at have billeder liggende af ekskæresten, så derfor sletter de dem. Det er helt normalt – og tit af respekt for den nuværende kæreste. Andre har det bedst med, at Facebook fungerer som et fotoalbum, og man kan jo ikke lave om på fortiden, vel? Lige meget hvad, så skal man overveje, hvor intime billeder man har lyst til at have liggende.
Liker alle drengenes billeder Hvis du liker alle dine drengevenners billeder, så kan det for nogle godt se ud som om, at du ikke trives i dit eget forhold eller mangler lidt opmærksomhed. Man skal selvfølgelig like de billeder, man synes om, men pas på det ikke bliver overdrevet – eller kun er de billeder, hvor dine venner står i bar overkrop, du liker!
Kommenterer på alle din kærestes billeder Måske er du mere typen, der kommenterer alle din kærestes billeder? Det kan være vildt rart at markere overfor alle, at det er din kæreste ved at give ham et kompliment en lille besked eller en smiley i kommentarfeltet til billedet. Det kan se rigtig sødt ud, men det kan også være lidt kvalmt, hvis det bliver for meget. Der er dog ingen tvivl om, du signalerer, at du er vanvittig vild med din kæreste.
Er ikke Facebook-kærester med ham Mange vælger ikke at være Facebook-kærester, selv om de er kærester i virkeligheden. Det betyder slet ikke, at man er mindre kærester, det betyder måske bare, at man er fuldstændig ligeglad med andres mening. Så længe man er enige om det, er der ingen grund til bekymring.
Skriver søde ting i din statusopdateringer Rigtig mange kærestepar skriver en gang i mellem kærlighedserklæringer i deres statusopdateringer, og det skal der også være plads til, så længe det ikke er hver dag. I så fald vil der højst sandsynligt være rigtig mange, der bliver lidt trætte af jer, og det er jo ikke meningen, vel? På samme måde som med kommentarerne skal man finde et passende leje, selv om man gerne vil vise alle, at man er superglade.
Er helt neutral omkring din kæreste på Facebook Måske synes du ikke, at Facebook er det rette sted at give kærlighedserklæringer, sende hjerter og lægge kyssebilleder ud af din kæreste og dig? Sådan er det også en del, der har det, og det er helt forståligt. Alle har hver deres smag på Facebook, og det betyder ikke, at I er et dårligt kærestepar, selv om nogen måske vil have en holdning til det!

Læs mere om

MestLæste