Det sker

Snapchatter du med stil?

Af Benedikte Brix 24. april 2013
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Hvordan snapper man på den gode måde? Tjek vores gode råd til Snapchat-app’en.

Snapchat er en app, hvor du kan tage billeder af dig selv eller dine omgivelser og sende dem til en eller flere af dine venner.

Men modtageren kan kun se billedet i et bestemt antal sekunder, som du selv vælger - derefter forsvinder billedet for evigt.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Bliv en stjerne på Instagram

Det er en ret sjov app, men hvordan får du det bedste ud af den? Find ud af det her:

Lev i nuet
Snapchat handler ikke om at tage flotte billeder med fine effekter - det har vi Instagram til. Idéen med Snapchat er, at du hurtigt kan vise dine venner, hvad du laver lige nu. Det er også en af grundene til, at du kun kan tage billeder inde i app'en, og altså ikke hente billeder, der eksisterer i forvejen.

Husk screenshots
Selv om du lever i nuet, skal du stadig huske at tænke dig lidt om, inden du sender et snap. Modtageren kan nemlig nå at tage et screenshot, inden tiden udløber, og så er billedet pludselig ikke så midlertidigt længere. Derfor er det en god idé ALDRIG at sende nøgenbilleder eller andre billeder, som du kan ende med at fortryde.

Læs også: Test - Deler du for meget på Facebook?

Skriv tekster
Der er mulighed for at skrive en kort tekst til dit billede, inden du sender det. Bare hold fingeren et sted på skærmen. Nu kan du kommentere på billedets indhold. Det er især en god idé, hvis billedet behøver forklaring, eller du gerne vil have en reaktion fra modtageren.

snapchat, snap, snaps, billeder, foto, app, fotoapp, video, filme, sekunder, gode råd, tips, tricks

Tænk over sekunderne
Når du skal sende dit billede, kan du vælge, hvor længe modtageren skal kunne se billedet. Du kan vælge mellem 1 til 10 sekunder. 1 sekund er sjældent nok, i hvert fald kan vi ikke nå at se, hvad der foregår på billedet. Tænk over, hvor mange sekunder, dit billede behøver - ofte er 10 sekunder lige i overkanten, men hvis du har en tekst på billedet, skal der være tid nok til at læse den.

Forstå konceptet
Idéen i Snapschat er at sende øjebliksbilleder, som andre kan smile eller grine af. Derfor skal du ikke blive ked af det, hvis du ikke får svar, da det ikke er meningen med Snapchat. Du skal heller ikke selv føle dig tvunget til at svare andre.

Læs også: Test - Hvilken Instagram-type er du?

Når du skal svare
Det kan være svært at svare på et snap, da du jo så selv skal tage et billede først. Du kan også svare på SMS, men det kan godt ødelægge morskaben lidt. Find på noget sjovt og tilsvarende, du kan sende tilbage. Har din veninde sendt et billede af "fråderen sushi", kan du for eksempel sende et tilbage af din egen mad - det gør det kun sjovere, hvis det er en tør kiks og et glas vand.

Film det
Nogle gange kan det være lidt svært at fange stemningen på et grynet snap, selv om du skriver en tekst til. Så er det heldigt, at du også kan filme i app'en. Når du sender en film, kan modtageren kun se den én gang uden pauser.

Hvad er dit bedste råd til Snapchat-brugere?