Det sker

Pift din Instagram-profil op

Af Stine Kærsgaard 5. maj 2015
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Med den her guide bliver dine billeder og din Instagramprofil ekstra lækker!

Tænker du, at det er ved at være på tide, at din Instagramprofil lige bliver piftet lidt op? Vi giver dig her de bedste råd til alle de forskellige funktioner, som du kan benytte dig af for at give din profil det fedeste udtryk.

Læs også: Få flere followers på Instagram

Når man går efter at have en sej profil, er der flere ting, man skal have for øje. For det første er det for eksempel vigtigt, at ting som motivet, effekterne og teksten spiller sammen.

Læs også: Det vidste du (måske) ikke om Instagram

Klik dig igennem galleriet og bliv inspireret! 

PiftdinInstagram-profilop

Nogle har temaer på deres profiler, andre har ikke. Begge dele er helt okay! Dog er det en god idé, at gennemføre dit tema, hvis du først er begyndt på det. Hvis du f.eks. beskærer dine billeder eller kun kører sort/hvid-farver, så vær konsekvent med det, da det ellers kommer til at se ret rodet ud. Husk også at din profiltekst, hvor du skriver om dig selv, skal stemme overens med det, som du rent faktisk poster billeder af.

Instagram er en billedapp – derfor er billederne selvfølgelig det vigtigste! Dog er der virkelig mange point (og likes) at hente hjem, hvis du også laver en god tekst. Leg med sproget, og vær kreativ med dine hashtags!

Tænk udover de oplagte billeder som for eksempel din morgenmad eller det klassiske selfie. Det kan være, du ser noget, som er anderledes eller bare er et supersmukt motiv. Hvis du vil tage en selfie, så leg med spejlbilleder i vandpytter eller på glas, eller hvis du vil tage et billede af din mad, så eksperimenter med vinklerne. Det er også en rigtig god ide at tage billeder af de ”små øjeblikke” i hverdagen. 

Instagram har ligesom andre populære apps udviklet sig løbende – og det skal du udnytte! Eksempelvis er der lige kommet den her funktion ind på appen (se artikel her), hvor du kan hashtagge emojier og dermed virkelig vise stemningen på de enkelte billeder. 

Effekterne er en vigtig del af at gøre dit Instagrambillede lækkert. Og her findes der rigtig mange apps, som kan hjælpe dig! Prøv for eksempel ”A Beautiful Mess”, hvor du kan pynte dine billeder med tekst og rammer eller ”Flipgram”, hvor du kan lave små film med tilhørende musik. Husk dog alligevel, at less is more – for meget lir og pynt kan hurtigt se lidt rodet ud! Se vores yndlingsfoto-apps her!

Vi kan ikke komme udenom, at et billede bare bliver ekstra sejt, hvis andre også godt kan lide det. For at få flest muligt likes, så brug de rigtige hashtags. Et eksperiment har vist, at for eksempel #NoFilter giver mange likes, men også #shoutout, hvilket giver god mening, da folk bruger hashtagget til at søge efter følgere samt finde følgere. Sørg også for, at tidpunktet er godt, at dine billeder er aktuelle eller har noget overaskende over sig!

 

Læs mere om

MegetMere