Nye emojis
Det sker

Her er de nye Apple-emojis

Af Julie Sofie Hauritz 29. september 2021
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Foto: Canva
En gravid maskulin, en feminin person med skæg og en diskokugle er bare nogle af de nye emojis, som vi snart kan se frem til. Vi har samlet alt, hvad du skal vide om Apples nyeste emoji-opdatering lige her.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Har du savnet at kunne vise, at du har det så varmt, at du er ved at smelte? Eller måske at kunne sende en vaskeægte troldefar afsted til din far eller søster? Så er der godt nyt!

Apples nye emoji-opdatering er nemlig lige på trapperne, hvilket betyder, at vi snart kommer til at kunne vælge imellem endnu flere emojis.

De nye emojis inkluderer blandt andet et syltetøjsglas, en diskokugle, et bildæk og et kørekort.

Men det er ikke alt. Apple har over de seneste år arbejdet på at gøre emoji-oplevelsen mere inkluderende for alle brugere ved så vidt muligt at skabe en emoji til alle, hvilket også kommer til udtryk i den nye emoji-opdatering.

Diversitet i fokus

Da emojis først kom til, var der ikke særlig mange at vælge imellem. Sidenhen er der dog blandt andet kommet emojis, der illustrerer personer med handicap, kvinder i arbejdstøj og homoseksuelle.

Apples nyeste emoji-opdatering har også haft diversitet som tema. For eksempel har halvdelen af de kommende emojis flere hudfarver at vælge imellem. Herudover vil der også være en kønsneutral kronebærer og nye gravide mennesker i forskellige hud- og hårfarver – herunder også en gravid maskulin person.

- De nye graviditetsmuligheder kan bruges til repræsentation af trans-mænd, ikke-binære mennesker eller kvinder med kort hår - selvom brugen af disse emojis selvfølgelig ikke er begrænset til disse grupper, fortæller Unicode ifølge Emojipedia.

Der er endnu ikke offentliggjort en dato for, hvornår vi kan forvente at tage de nye emojis i brug. Det rygtes dog, at de vil begynde at lande på udvalgte platforme fra oktober-måned 2021.

Se de nye, spændende emojis lige her:

Her er de nye emojis
Foto: Emojipedia

Læs mere om

MestLæste