Det sker

Facebook, Twitter eller en blog?

Af Line Sølvhøj Jensen 6. april 2010
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Hvad er forskellen på Facebook, Twitter og en blog egentlig? Og hvilken online-profil passer bedst til dig?

Du har måske allerede en profil på Facebook, og måske har du også oprettet en profil på Twitter eller endda fået din helt egen blog. Vi guider dig til, hvad forskellen på Facebook, Twitter og en blog er.

Facebook
Facebook er et sted, hvor du kan holde kontakt med alle dine venner. Du har en profil, hvor du kan skrive ting om dig selv, lægge billeder og videoer ind og hvor du også kan tilmelde dig forskellige grupper. Du kan også tage en masse quizzer og tests, og så kan du også blive venner med alle dine venner på Facebook.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Facebook er et supergodt sted, hvis du gerne vil holde kontakten med dine venner, fordi du både kan se deres profil, billeder og videoer, hvis du altså er ven med dem på Facebook, men også fordi du kan chatte med dem og skrive søde beskeder på deres væg.

Du kan blive ven med Vi Unge på Facebook her.

Twitter
Twitter er også et sted, hvor du opretter en profil, og hvor du kan lægge et billede af dig selv ind. Du kan også vælge din egen baggrund på din profil, så den passer præcist til dig. På Twitter skriver du små statusopdateringer, så andre kan følge med i dit liv. Men det er ikke ligesom på Facebook, hvor du tilføjer andre som venner. På Twitter kan du bare vælge at følge andre, og de kan følge dig, men I skal ikke godkende hinanden først. Det betyder også, at du kan følge alle de kendte stjerner, som har en profil på Twitter, og på den måde følge med i deres liv.

Twitter er et godt sted at være, hvis du gerne vil følge med i andres liv, men også hvis du godt kan lide at skrive små opdateringer om dit eget liv, som andre kan følge med i.

Du kan følge Vi Unge på Twitter her.

Din egen blog
Der er rigtig mange steder på nettet, hvor du kan oprette din egen blog. Men hvad er det lige, en blog er for noget? En blog kan faktisk godt betragtes som et stykke papir, du har på nettet, hvor du skriver om noget, du interesserer dig for. Folk blogger typisk om noget, de interesserer sig rigtig meget for, for eksempel mode eller en bestemt sportsgren, eller også blogger de bare om de ting, der sker i deres liv.

Du skal være opmærksom på, at alle kan læse, hvad du skriver på din blog, og derfor skal du lige tænke over, hvad du skriver. Det er også vigtigt, at du tit skriver på din blog, for hvis den ikke er opdateret, så gider folk ikke at læse den.

Her kan du få råd til, hvordan du opretter din egen blog.

MestLæste