Det sker

Er du perfekt på Facebook?

Af Luise Gregersen 15. januar 2014
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Tæller du dine følgere på Instagram dagligt? Afhænger dit selvværd af, hvor mange likes dit profilbillede har? Er det vigtigt for dig, at du perfekt på de sociale medier?

De fleste af os kender følelsen af, at det nogle gange virker som om, alle andre har et federe liv end en selv. På facebook og Instagram ser det ud som om, alle andre har dyrere tøj, sødere kærester, flere veninder og højere karakterer, mens man selv kun kan drømme om et liv så perfekt, som det vi ser på andres profiler.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Guide til de sociale medier

Men hvordan ser dit eget liv egentlig ud på de sociale medier? Og hvordan undgår du at stresse over følgere, likes og retweets?

Stresser du over følgere?
Antallet af følgere på din Instagram og twitter kan faktisk godt gøre dig stresset. Hvis du har færre følgere end dine veninder, kan det føles som om, at du er mindre god end dem, og det kan være en lige så slem følelse, som hvis du føler dig holdt udenfor i virkeligheden. Hvis din følelse af at være upopulær på de sociale medier gør dig ked af det, så overvej, om du måske skal holde en pause fra dem. Hvis det er dig, der har flere følgere end din veninde, så lad være med at gøre dem opmærksom på det. Det kan gøre rigtig ondt, hvis det er noget, hun i forvejen er lidt ked af.

Læs også: Do's og don'ts når du stalker på de sociale medier

Pas på med sammenligninger
Det kan være stressende at sammenligne sit eget liv med de liv, du følger på de sociale medier. Langt de fleste deler nemlig kun det, de gerne vil have, at du skal se, altså de ting der får dem til at se populære, lykkelige og smukke ud. Tænk over det, næste gang en af dine facebookvenner deler et billede fra en strand i syden. Det er ikke et fuldstændigt billede af den persons liv men kun et lille udsnit, som han eller hun selv har valgt at vise. Tænk over, at dit eget liv sikkert heller ikke altid er så perfekt, som det ser ud på de sociale medier.

Hold dit kærlighedsliv offline
Du har måske selv prøvet at blive ked af det, når du har set billeder af lykkelige par, hvis du selv har haft kærestesorger. Så selvom det er fristende at poste en masse kyssebilleder af dig og din kæreste, er det faktisk en god idé at begrænse statusopdateringer og billeder, der viser, hvor lykkelige I er for hinanden. På den måde er der heller ikke en masse, der minder dig om ham, hvis I går fra hinanden.

Læs også: Hvilket socialt medie passer til dig?

Log af og slet
Hvis du føler dig stresset af de sociale medier, er det en rigtig god idé at logge af en gang imellem. Hvis du har en ven, hvis opdateringer altid får dig til at få det dårligere med dig selv og dit eget liv, så gå ind og ændr dine indstillinger, så den persons posts ikke dukker op på din newsfeed. Det er helt i orden at gøre det, og personen kan ikke se, at du har skjult dem.

MestLæste