Det sker

Derfor deler folk læbestift-kys på Instagram

Af Marie Søndergaard 15. februar 2016
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Det er jo virkelig en sej grund!

Har du også lagt mærke til, at flere er begyndt at dele billeder på Instagram, hvor de holder deres hånd foran munden, og hvor de har plantet et solidt læbestift-kys på hånden? Grunden bag billederne er virkelig sej.

Læs også: Sådan tackler du mobning i skolen

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Billederne bliver nemlig taget for at sætte fokus på, hvor mange der hver dag bliver udsat for online-mobning. Det er firmaet Tarte Cosmetics og organisationen ByStanderRevolution, der er gået sammen om kampagnen, og der er allerede tusindvis af Instagrammere, der har lagt billeder op under hashtaggene #anticyberbullying og #kissandmakeup.

Læs også: Online-mobning: Hvad er ulovligt?

Vi er så enige i, at der kun kan komme mere fokus på online-mobning, for det skal altså stoppes! Tror I, kampagnen kommer til at hjælpe?

I galleriet kan du læse om, hvordan du kommer videre efter online-mobning!

Komvidereefteronline-mobning

For at du kan komme videre, efter at du er blevet mobbet på nettet, er det en forudsætning, at du har konfronteret de mennesker, som har gjort det. Selv om det er grænseoverskridende, og du slet ikke har lyst til at snakke med dem, der har mobbet dig, er det vigtigt at du tager fat i dem. Fortæl dem, hvor ked af det de har gjort dig.
Foto: Shutterstock
Mobning er alvorligt – også online-mobning! Derfor er det vigtigt, at der komme en voksen ind over, som kan gribe ind hvis mobningen skulle opstå igen. Det kan enten være den mor, din far eller din klasselærer.
Foto: Shutterstock
Hvis du skal videre, er det vigtigt, at der ikke ligger ting på nettet, som du er ked af. Sørg for at alle grimme kommentarer, og hvad der ellers måtte ligge, er blevet slettet. Hvis du ikke er sikker på, at alt er blevet slettet, så få en voksen ind over, som kan sidde sammen med mobberne og være sikker på, at alle grimme kommentarer er væk. Husk, at det IKKE er pinligt at bede en voksen om hjælp – ingen mennesker skal leve med, at der ligger så grimme ting om dem på nettet på grund af mobberi.
Foto: Shutterstock
Når man bliver mobbet, kan man nogle gange godt komme til at vende problemerne indad og spørge sig selv: ”Hvad gør jeg galt?” Det skal du ikke gøre, for det er aldrig din skyld. Mobning er en grim og ondsindet handling, og derfor kan det ALDRIG forsvares at mobbe nogle personer! Også selv om man ikke kan lide dem.
Foto: Shutterstock
Husk også, at folk der mobber ofte er superusikre. Måske er de bange for at de ikke selv er gode nok, og derfor finder de styrke ved at nedgøre andre for at få det bedre med sig selv. Øv dig i at prøve at se tingene på den måde, da det vil hjælpe dig til at komme videre.
Foto: Shutterstock
Man kan godt blive rigtig usikker, når man er blevet mobbet. Men det er vigtigt, du prøver at holde fast i, hvem du selv er! Prøv at finde din indre styrke frem, og sig til dig selv, at det er mobberne den er helt gal med – ikke dig!
Foto: Shutterstock
Taylor Swift har skrevet en sang om bare at ryste haternes kommentarer af sig… Så hvis du lige har brug for at blive mindet om, at det er det rene vås, nogle har skrevet om dig på nettet, og at du på ingen måde skal lytte til det, så skru op for Taylor, og tag rådet til dig!
Foto: Shutterstock

MestLæste