Det sker

Denne savnede Instagram-funktion vender tilbage

Emilie Østerby Bruun 13. december 2021
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Foto: Netflix
Savner du også, at dine venners Instagram-opslag bliver vist efter dato? Så er der godt nyt, for den savnede funktion vender nemlig snart tilbage.

Vi er næppe de eneste, der savner et Instagram-feed, hvor venners opslag (og kun venner) kommer i kronologisk rækkefølge, fremfor Instagrams sorteringsalgoritme, der sorterer opslag ud fra brugerpræferencer - og nu er der altså godt nyt.

Instagrams chef, Adam Mosseri, har nemlig netop meldt ud, at Instagram arbejder på en ny udgave af deres feed, som igen vil vise opslag sorteret efter dato.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Instagrams sorteringsalgoritme, der blev introduceret i 2016, efterfulgt af en opdatering i 2017, hvor opslag fra venners venner anbefales, har været ekstremt kritiseret, skriver The Verge.

Og det er der en helt særlig grund til.

Instagram påvirker unges mentale sundhed
Nyheden kom frem da lederen af Instagram, Adam Mosseri, i onsdags vidnede for et udvalg fra det amerikanske senat for at forklare sig i kølvandet på whistleblower-afsløringer om, at Instagram har en negativ indvirkning på unges mentale sundhed.

Hemmeligholdte dokumenter offentliggjort af whistleblower Frances Haugen til The Wall Street Journal viser, at Facebook udmærket er klar over, at Instagram er skadelig for unges mentale sundhed, og at sorteringsalgoritmen kan lede til opslag, der tilskynder selvskade.

Ingen tager ansvar
Hverken Facebook eller Instagram har tidligere reageret på den indflydelse, deres undersøgelser viser, platformene har på unges mentale sundhed. Instagram har dog tilføjet en funktion, der giver brugeren muligheden for at slå likes fra på deres opslag, men denne funktion skal aktivt slås til.

Om sagen medfører andre ændringer, kan vi kun håbe på - og om ikke andet kan vi glæde os til, igen at se vores venners liv udfolde sig i opslag sorteret efter dato.

Læs mere om

MestLæste