iPhone
Det sker

Den her video kan smadre din iPhone

Af Louise Haack 25. november 2016
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Whaaat?! Det er da for vildt, at sådan en lille video kan gøre det her ved din iPhone.

En lille video, der varer tre sekunder, kan få din iPhone til at gå helt i smadder og fryse, så du slet ikke kan gøre noget. Det lyder vildt, men det er faktisk rigtigt nok.

Videoen ser ikke mistænkelig eller farlig ud, når man afspiller den. Der er hyggeligt musik på, og den viser bare en person, der står ved en seng og en pastelfarvet skærm med teksten ”Honey”.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Det her iPhone-hack skal du bruge om aftenen

Lige efter du har afspillet videoen, virker din telefon stadig. Men den bliver langsommere og langsommere, og til sidst fryser den, så du slet ikke kan gøre noget. Der går omkring 15-30 sekunder, fra man har afspillet videoen, til virussen i videoen får telefonen til at fryse.

Heldigvis kan man få sin telefon til at virke igen ved at genstarte den med en en såkaldt ”hard reset”. På iPhone 7 gør man det ved at holde volume og tænk/sluk-knappen nede, og på andre iPhones skal du holde tænd/sluk-knappen og hjem-knappen nede for at lave et hard reset. Så burde telefonen virke igen.

Læs også: Din iPhone er ikke så sikker, som du tror

Selv om man umiddelbart kan få sin telefon til at virke helt normalt igen, er det dog en dårlig idé at ”prøve” videoen, for der er ingen, der ved, om den skaber nogle varige problemer på telefonen.

Du kan se, hvad der sker med en iPhone i denne her video:

Ved du egentlig, hvor meget din iPhone kan? Tjek det her galleri:

5ting,duikkevidste,diniPhonekunne

Det kan altså være ret svært at nå udløserknappen på kameraet, når du prøver at tage den perfekte selfie af dig og dine veninder. Sæt dine iPhone-høretelefoner til, inden du tager billedet, så kan du nemlig bruge knapperne på ledningen til at tage billedet. Du skal bare trykke på volumeknappen, på samme måde som hvis du ville skrue op for lyden på din telefon.
Du kan også bruge volumeknappen som kameraudløser!
Du behøver faktisk ikke nøjes med den samme vibration, som alle andre. Du kan nemlig designe dit helt eget vibrationsmønster på din iPhone! Gå ind i indstillinger, tryk på lyde og vælg ringetone, besked, eller hvad du nu vil give en helt unik vibration. Tryk på ”opret ny vibration”. Ved at trykke på skærmen kan du nu designe din helt egen vibration!
Har du en irriterende eks, der ikke helt vil give slip? Du kan faktisk blokere hans nummer, så du slipper for både sms’er og opkald fra ham! Gå ind i dine kontakter, og tryk på hans nummer. Nederst på siden er der en knap, som blokerer ham. Du kan sagtens fjerne blokeringen igen, hvis du fortryder.
Hvis du kun har kort tid til at oplade din telefon, så slå flyfunktionen til inde i din iPhones indstillinger. Så oplader din telefon meget hurtigere, end den ellers ville gøre.
Glemmer du altid at hente din pakke, når du går forbi posthuset, eller har du svært ved at huske, hvad din mor bad dig købe ind i supermarkedet? Du kan faktisk få din iPhone til at sende dig påmindelser, når du er et bestemt sted. Gå ind i app’en ”Påmindelser”, der fulgte med, da du købte din iPhone. Lav en ny påmindelse, og vælg så en lokalitet, hvor du vil modtage påmindelsen. Så glemmer du aldrig at købe mælk igen!
Når du tager en selfie, eller hvis du prøver at fange noget sjovt på kamera, før det sker, så hold kameraknappen inde, mens du retter linsen, mod det du gerne vil fotografere. Det får din iPhone til at tage en masse billeder hurtigt efter hinanden, så du kan fange det helt perfekte øjeblik (eller den perfekte vinkel på din selfie).
Din kode behøver faktisk ikke at være fire tal! Gå ind i indstillinger, og tryk så på ”Touch ID og adgangskode”, hvis du har en iPhone 5 eller nyere. Hvis du slår enkel adgangskode fra, kan du selv vælge et ord, der skal være din nye kode.
Hvis du gerne vil slette noget i en besked, du er ved at skrive, behøver du slet ikke bruge slettetasten. Du kan bare ryste din telefon!
Kan du ikke finde det søde selfie, din veninde sendte dig af jer to for et halvt år siden? Bare gå ind i jeres sms-samtale, og tryk på ”Oplysninger” i øverste højre hjørne. Så kan du nemt finde alle de billeder, I har sendt til hinanden.

Læs mere om

MestLæste