din låste iphone er ikke sikker
Det sker

Pas på! Andre kan sende beskeder fra din låste iPhone

Af Anne-Sophie Uldall Petersen 12. oktober 2016
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Din låste iPhone er måske ikke så sikker, som du tror. Men det kan du lynhurtigt ændre!

Når du låser din iPhone, tror du sikkert, at andre ikke kan bruge den. Men det er faktisk ikke tilfældet. Der har nemlig spredt sig en ny prank-tendens, hvor andre kan bruge din telefon, selv om den er låst. Ved at holde hjem-knappen på din telefon nede, kan andre nemlig både sende beskeder, ringe OG opdatere din Facebook-status ved hjælp af Siri.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: 5 ting, du ikke vidste, din iPhone kunne

Argh! Du har sikkert virkelig ikke lyst til, at andre skal sende en besked til dit crush eller lave en pinlig statusopdatering i dit navn. Heldigvis er der et nemt mobil-trick, der kan sørge for, at Siri ikke kan bruges, når din telefon er låst.

Læs også: 7 ting, du skal vide om iPhone 7

Gå ind i ’Indstillinger’, vælg ’Siri’, og slå ’Adgang fra låst skærm’ fra. Så er du sikret mod, at andre kan bruge din telefon, når den er låst.

I galleriet får du tips til at redde din mobil, hvis den er ved at løbe tør for strøm:

10tipstilatreddebatterietdinmobil

Skru ned for lysstyrkenLyset på din skærm stjæler jo så meget batteri, så skynd dig at skrue ned for lysstyrken, hvis du er ved at løbe tør. Du skal bare gå ind i ’Indstillinger’ og ’Skærm & lysstyrke’.
Slå lokaltjenester fraDet er en rigtig god idé at slå lokaltjenesterne fra, hvis du vil spare på batteriet. Gå ind i ’Indstillinger’ og ’Anonymitet’ og ’Lokaltjenester’.
Find den strømslugende appNogle apps skal bruge meget mere strøm end andre, så hvis du går ind i ’Indstillinger’ og ’Batteri’, kan du finde ud af, hvilke apps der bruger allermest strøm og overveje, om det virkelig er nogle apps, du har brug for, hvis det betyder, at din iPhone megatit er flad på batteri.
Luk alle appsDu har sikkert en masse apps åbne, og det sluger altså batteri. Tryk to gange på ’Home’-knappen, og luk de åbne apps på iPhonen.
Sluk for dine appsSelv om du lukker en app, er der stadig nogle, som står og trækker batteri – som for eksempel Facebook og Twitter. Dem har du sikkert ikke lyst til at slette, men du kan faktisk slukke for dem, så de ikke står og opdaterer hele tiden. Gå ind i ’Indstillinger’ og ’Generelt’ og ’Opdater apps i baggrunden’, og sluk appen der.
Slå push-beskeder fraHvis du får en besked, hver gang din veninde liker dit Instagram-billede, eller dit idol skriver noget på Twitter, så er det klart, at dit batteri bliver hurtigt opbrugt. Slå push-beskederne fra ved at gå ind i ’Indstillinger’ og ’Meddelelser’ og slå meddelelser fra i selve appen.
Slå mobil-data fraHvis din mobil trækker data, bruger den også automatisk strøm. Gå derfor ind i ’Indstillinger’ og ’Mobil’, og slå mobildata fra. Så er du ikke længere på nettet, men du kan stadig ringe og sende beskeder, og du kan være på wi-fi.
Slå visuelle effekter fraHvis du har en baggrund, som bevæger sig, så er det klart, at din mobil bruger meget strøm. Overvej, om du skal skifte til en baggrund, der ikke er dynamisk.
Slå energibesparende funktion tilEn af fordelene ved opdateringen til iOS 9 er, at du kan sætte din mobil på energibesparende funktion, indtil du kan komme til at lade den op. Det betyder, at den ikke står og trækker mails, opdaterer apps, og de visuelle effekter bliver slået fra. Gå ind i ’Indstillinger’ og ’Batteri’, og slå funktionen til.
Sæt tiden på automatisk lås nedEr du en af dem, der ikke lige får låst mobilen, når du bruger den, så kan den faktisk ligge længe og lyse, før den automatisk låser. Gå ind i ’Indstillinger’ og ’Generelt’ og ’Automatisk lås’, og sæt den ned til 30 sekunder.

Læs mere om

MestLæste