Krop & Sind

Skal du tage din eks tilbage

Af Luise Gregersen 19. november 2014
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Din ekskæreste vil have dig tilbage. Hvad skal du gøre? Få svaret her!

Det er aldrig let at slå op, uanset om det er din eller hans beslutning. Derfor er det heller ikke nogen let beslutning at finde sammen igen, da risikoen for det går galt igen desværre er ret høj.

Læs også: Skal I holde pause?

Men hvis du er i tvivl om, du skal tage din eks tilbage, så er der et par tegn, du skal være opmærksom på, som kan være afgørende for, om forholdet holder i anden, tredje eller måske endda fjerde omgang.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Tid heler alle sår
Der er rigtig mange, der på et tidspunkt kommer i tvivl om, det nu var den rigtige beslutning at slå op. Den tvivl opstår som regel i dagene efter bruddet. Som regel går tvivlen dog over igen. Derfor er det vigtigt, at der i hvert fald er gået nogle uger, før du tager din ekskærestes følelser alvorligt op til overvejelse. Hvis han allerede fortryder dagen efter, så har han ikke tænkt nok over situationen. Giv ham tid til at mærke ordenligt efter, om det er dig eller trygheden, han savner.

Forandring fryder
Hvis du og din kæreste er fuldstændig enige om, hvad der gik galt, og hvordan I fikser det, så er der gode chancer for, at I bliver sammen denne gang. Tal om, hvad I begge kan gøre, for at I ikke ender i samme triste situation igen.

Læs også: 4 fyre du skal droppe

Kærlighed gør blind…
… Og derfor er det en god idé at bruge dine veninder og din familie som briller. De elsker dig og vil kun dit bedste, så hvis de tigger og beder dig om ikke at tage din ekskæreste tilbage, så kan det meget vel være, at der er noget om snakken. Selvfølgelig skal du gøre det, du selv føler, er det rigtige, men det skader ikke, hvis dem, du holder af, støtter dig.

Vær sikker
Vær sikker på, at I virkelig savner hinanden. Hvis I bare savner at have en kæreste, så er det altså bedre at vente på, at I begge falder for nogle andre. Selv om det ikke føles sådan lige nu, så bliver du forelsket igen. Jo, du gør så!

Komigennemethårdtbreakup

Hvis din ekskæreste starter rygter om dig eller udlevere detaljer fra jeres forhold, kan det være en god idé at komme på banen og fortælle din egen version. Det er ikke fair, hvis hans løgne skal være den eneste vinkel, der bliver fortalt i din vennekreds, og du er derfor i din gode ret til at fortælle, hvordan du ser det – hvis du har lyst selvfølgelig.
Det er det mest basale råd, men det er også et af de vigtigste. Når du er ked af det, skal du ikke lukke dig inde i dig selv. Det er en god idé at tale om det, selvom det gør ondt, og turde være ked af det og brokke dig over din ekskæreste. Vælg derfor den veninde, du tør sige alt til, og tag en dag sammen med hende, hvor du får talt ud om det hele. Du kan også bruge din mor, hvis du føler, hun er den person i dit liv, du har det bedst med at tale ud hos.
Hvis du vil have det bedre med, at I ikke længere er sammen, kan du lave en liste over alle de ting, der var irriterende ved ham. Du kan helt sikkert finde på noget, der ikke var helt perfekt, og det kan være en rigtig god måde at minde dig selv om, at det måske ikke er så slemt, at I ikke er sammen mere. Dine veninder kan helt sikkert også hjælpe dig med at få et par ting på listen.
Der er ingen grund til, at du skal se ham efter et break up, hvis du kan undgå det. Det er aldrig sjovt at blive husket på de dårlige minder, og vent derfor med at være de samme steder som ham, før du er helt sikker på, at du er fuldstændig ovre dine kærestesorger. Så undgår du også at komme i et skænderi med ham foran alle andre og indblande dem i jeres problemer.
Det føles helt sikkert som om, at livet ikke går videre lige efter, I har slået op, men det må du huske dig selv på, at det gør. Du kommer til at opleve en masse kærlighed, og du skal nok finde den helt perfekte fyr til dig senere. Det var bare ikke ham!
Hvis han er virkelig tarvelig mod dig, efter I har slået op, kan du overveje at skrive til ham og bede ham om at stoppe. Fortæl ham, at du ikke synes, det er i orden, at han spreder rygter og taler grimt om dig, og at han skal lade dig være. Det kan være, det får ham til at indse, at han ikke har behandlet dig fair. Hvis du ikke har mod på det selv, kan du spørge en god veninde, om hun vil hjælpe dig og tage fat i ham. Det kan være en stor hjælp, at andre end dig selv fortæller ham, at det ikke er i orden det, han har gang i.
Hvis du intet vil have med ham at gøre længere, kan du lige så godt få ham ud af dit liv. Hvad skal du med hans telefonnummer, billederne af ham og venskabet på facebook? Det er nogle af de ting, du kan overveje at slette for at komme af med minderne om ham. Så undgår du også, at du kommer til at holde øje med, hvad han laver, for det kommer der intet godt ud af, når du skal forsøge at glemme ham.
Når du skal videre fra et hårdt break up, kan det hjælpe at tvinge dig selv til at tænke på noget andet. Det kan du blandt andet gøre ved at dyrke en masse motion. Motion er perfekt mod kærestesorger, fordi du kommer ud med dine aggressioner, du får brugt din energi på noget andet end at være kede af det, og du får tænkt på noget andet imens – og så bliver du glad af det!

MestLæste