sex

Tema: En uge med sex

Af Line Sølvhøj Jensen 6. februar 2012
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
I uge 6 står der sex på programmet på ungdomsuddannelserne, og her på viunge.dk kan du også se frem til en uge med sex på skemaet.

Måske har du allerede haft seksuel-undervisning i skolen, men du kan aldrig få nok råd og vejledning, når det gælder sex. Sex er nemlig helt fantastisk, men det kan også være forbundet med sygdomme og uønsket graviditet, og derfor er det vigtigt, at du passer godt på både første, anden og alle de andre gang i livet, hvor du har sex.

Læs også: Er sex farligt?

Hvor tit skal man have sex?
Selv om der hver dag i denne uge er sex på programmet, så er det ikke sådan i virkeligheden. I nogle perioder har du måske rigtig meget lyst til sex, mens du i andre perioder nærmest kan være ligeglad med sex. Hvis du har travlt med skolen eller er optaget af andre ting, så tænker du måske slet ikke på sex. På andre tidspunkter kan du måske slet ikke tænke på andet end sex. Begge dele er helt normalt.

Læs også: Tips til sex.

Hvorfor har jeg lyst til sex?
Der kan være flere ting, der styrer din lyst til sex - både med din kæreste og alene, som også kaldes onani. Her kan du blive klogere på, hvorfor og hvornår du får ekstra meget lyst til sex:

• Lysten til sex er helt naturlig og faktisk et behov, du har, ligesom du har behov for mad og drikke. Måske har du fået lyst til at prøve at onanere ret tidligt, eller måske får du det først om nogle år. Der er ingen alder for, hvornår lysten kommer, men du skal være opmærksom på den seksuelle lavalder.

• Nogle piger kan få ekstra meget lyst til sex op til, at de skal have deres menstruation, og faktisk har undersøgelser også vist, at fyrene bliver mere tiltrukket af pigerne op til, at de skal have menstruation.

• Er du forelsket, så har du måske ekstra meget lyst til sex, fordi dine følelser kører på det højeste. Det kan føles ekstra dejligt, hvis du tænker på ham eller hende, du er forelsket i, imens.

Læs også: Hemmeligheder om sex.

• Når din krop begynder at udvikle sig, så dine bryster begynder at vokse, og du får hår omkring kønsdelene, bliver du også mere opmærksom på din krop. Selv om du måske ikke har lyst til sex lige nu, så er du sikkert allerede nu begyndt at have fokus på din krop og alt det, der sker med den.

• Er du glad, har overskud og føler dig godt tilpas, så kan du opleve, at din lyst til sex stiger. Og modsat falder lysten, hvis du ikke føler dig helt oplagt.

• Det kan være, at du får lyst til sex, hvis du læser, ser eller hører om noget, der har med sex at gøre.

Læs også: De kiksede ting ved første gang.

I morgen kan du læse artiklen: "Er jeg gammel nok til sex?"

MestLæste