sex

Hjælp - mine bryster!

Af Sara Wilkins 19. december 2008
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Der er rigtig mange piger, der er usikre på deres kroppe - især deres bryster! Men ofte er bekymringerne helt uden grund..

* Jeg har alt for små bryster!
Bare rolig! Bryster er meget forskellige, og derfor er det intet i vejen med, at dine bryster er mindre end dine veninders. Bryster vokser nemlig i et meget forskelligt tempo, og de er ikke færdigudviklet, før du er i starten af 20'erne, så der er jo god tid.
Du skal i stedet være glad for dine bryster og huske på alle de gode ting ved dem! De er for eksempel ikke irriterende, når du dyrker sport, og du kan gå i alle slags bluser uden at skulle bekymre dig om udskæring.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

* Mit ene bryst er større end det andet!
Alles bryster er forskellige - og der er ingen, der har to bryster på akkurat samme størrelse. Nogen gange kan brysterne have en skål til forskel, og det er der intet unormalt ved. Det er højst sandsynligt kun dig selv der lægger mærke til det, så du skal ikke bekymre dig - når dine bryster holder op med at vokse, ligner de højst sandsynligt hinanden mere - men de bliver aldrig helt ens.

[faktaBox]* Mine brystvorter peger indad i stedet for udad!
Du skal ikke være bekymret - det er akkurat ligesom med navlen. Der er nogle mennesker, der har en udadgående navle - andre har en indadgående. Faktisk er der op til 35% piger, der har indadgående eller flade brystvorter. Så det er altså helt normalt!

* Der er hår på mine brystvorter!
Det er helt fint, at der er et par hår rundt om brystvorterne - det er ikke unormalt. Hårvækst på brystet varierer meget fra pige til pige - det kommer an på dine gener og hormoner. Du har ingen grund til bekymring, men hvis du alligevel bliver generet af dem, kan du prøve at fjerne dem forsigtigt med en pincet - det kan dog godt gøre ondt, fordi området er særligt følsomt.

* Jeg vil have større bryster!
Der er desværre intet andet at gøre end at vente! Dine bryster skal nok vokse med tiden - og nej, det hjælper hverken at lave øvelser eller drikke masser af mælk. Husk at være glad for dine bryster, for de er jo en del af dig - desuden undgår du alle de problemer, som piger med store bryster kan have.

Læs mere om

MestLæste