sex

Gør det ondt den første gang?

Af Louise Wethke Buch 24. februar 2022
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Foto: Canva
Hvis du er begyndt at tænke på at have sex første gang, har du måske tænkt på, om det kan gøre ondt. Det giver vi dig svaret på her.

Har du ikke haft sex endnu? Du er ikke den eneste, der undrer dig over, hvordan det føles den første gang. Flere spekulerer nemlig over, om det gør ondt den første gang, og du kan læse svaret her.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Gør det ondt første gang man har sex?

Måske – måske ikke. Det er forskelligt fra person til person, hvordan det føles at have sex for første gang. Der findes forskellige former for sex, men mange forbinder penetrationssex, hvor penetrationen udføres med en penis, med ubehag, når det er første gang. Mange tror nemlig, at det gør ondt, fordi der er en hinde i skeden, der "sprænger," når en penis føres ind i skeden. Men sådan er det slet ikke i virkeligheden.

Årsagen til, at nogle oplever, det gør ondt, er fordi, de spænder meget i musklerne omkring skeden. Det er tit fordi, de er meget nervøse, og det er helt normalt. Dog skal man huske, at det IKKE er normalt, at sex skal gøre ondt, så hvis du oplever, at det gør rigtigt ondt, er det en god idé at tale med din læge.

Du skal også huske på, at du ikke skal føle dig tvunget til at gøre noget, du ikke har lyst til. Det er også helt i orden at skifte mening undervejs, hvis du kan mærke, at du ikke er helt klar til at have sex alligevel, eller hvis du ikke har lyst. Det vigtigste er, at du føler dig 100% tilpas med din partner.

Du skal heller ikke gå rundt og være bange for, at det gør ondt på dig bare fordi, din veninde syntes, at det gjorde ondt, da hun havde sex første gang. Alles kroppe og erfaringer er vidt forskellige, og det er vigtigt ikke at sammenligne sine sexoplevelser med andres.

Læs mere om

MestLæste