sex

Det må du aldrig gøre den første gang

Af Benedikte Brix 17. september 2013
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Du har sikkert en masse tanker i hovedet omkring den første gang, du skal have sex. Her er nogle ting, du helt sikkert aldrig må gøre.

Du har måske en masse forestillinger om, hvordan det bliver, første gang du skal have sex, og måske har du allerede læst vores gode råde til den første gang eller læsernes tips til den første gang.
Men hvilke ting må du aldrig gøre? Find ud af det her:

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Lad dig aldrig presse
Det er rigtig vigtigt, at du ikke gør noget, du ikke har lyst til. Derfor skal du sørge for, at du føler dig tryg og klar den første gang, og at du ikke bliver presset til noget, du har det dårligt med at gøre.
Læs mere om, hvordan du kan føle dig helt tryg den første gang.

Husk kondomet
Kondom beskytter både mod graviditet og sexsygdomme, så derfor må I aldrig lade være med at bruge det! Drenge ved godt, de skal have styr på det, men det kan alligevel være en god idé, hvis du minder ham om at tage et med - eller selv sørger for at have et klar.
Her kan du se en video, der viser, hvordan du sætter et kondom rigtigt på.

Gå langsomt frem
Den første gang kan være lidt forvirrende, fordi du ikke har prøvet det før og måske ikke helt ved, hvad der skal ske. Slap af, tag det hele stille og roligt. Det dummeste, du kan gøre, er at prøve en masse ting af, som du har hørt om, for det kan let blive en dårlig oplevelse. Sørg i stedet for at tage det i jeres eget tempo, og gør det rart for hinanden. Det er jo det, det handler om.
Her kan du læse nogle gode råd til at få den perfekte første gang.

Hav aldrig for høje forventninger
Hvis du har gået længe og forestillet dig, hvordan den første gang skal være, kan du nemt blive skuffet. Vi har det med at forestille os en hel masse ting, som måske ikke passer helt på virkeligheden. Da det er første gang, er der måske nogle ting, der ikke går helt, som du troede, men det er helt i orden. Det vigtigste er, at du føler dig godt tilpas.
Her fortæller en læser, Anne, hvordan første gang slet ikke var som på film.

Vær forberedt
Det kan selvfølgelig være dejligt og sjovt at være spontan, men det er også en god idé, hvis du har tænkt lidt over din første gang, inden den finder sted. Hvis du er forberedt er der større chance for, at det bliver en rigtig god oplevelse.
Her kan du læse om, hvordan du forbereder dig til din første gang.

Er du i tvivl om, om du er klar til sex? Find ud af det her!

Læs mere om

MestLæste