sex

Brevkassen: "Jeg kan ikke mærke noget, når jeg stikker fingeren op"

af Redaktionen 25. januar 2023
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Foto: Unsplash
"Jeg kan ikke mærke noget, når jeg stikker min finger op i min skede. Er jeg unormal og vil aldrig mærke det, eller virker en finger bare ikke?" spørger én af vores læsere. Vores sexekspert, Silvia, svarer på spørgsmålet lige her.

Kære Vi Unge

Jeg er en pige på 15 år, og jeg er begyndt at tænke meget på sex. Jeg vil gerne have sex, men det haster ikke.

Jeg har i noget tid gerne villet føle, hvordan det er at have rigtig sex, og derfor har jeg stukket min finger op i min skede, men jeg kunne ikke mærke noget særligt – det var, som om der var helt slukket – og det føltes bare normalt.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Så nu er det store spørgsmål: Er jeg unormal og vil aldrig mærke det, eller virker en finger bare ikke? Jeg har ikke mod til at spørge min mor, så I må meget gerne svare.

Hilsen den nysgerrige pige

Kære den nysgerrige pige

Det er helt almindeligt, at det bare føles normalt, når man tager en finger op i skeden. Det kan være, at du ikke tænder på at få en finger i skeden lige nu, men vil tænde på det, når du bliver ældre. Eller det kan være, at du skal prøve nogle andre metoder af, når du har fingeren oppe i skeden.

For eksempel kan man prøve at gøre det hurtigt, langsomt, eller prøve at bøje/strække fingeren på en anden måde, så man rammer på en ny måde. Nogle kan godt lide, at man krummer fingeren, og laver en “kom-her ”-bevægelse.

Nogle synes også, det er rart, hvis de er våde i skeden eller på fingeren, f.eks. ved at man er tændt, hvis man har menstruation, eller hvis man bruger glidecreme.

Faktisk er de fleste ikke specielt følsomme inde i skeden. Mange er mest følsomme på klitorishovedet. Klitorishovedet sidder lige over der, hvor dine kønslæber mødes.

Mange nusser, masserer, eller klemmer omkring klitoris, når de onanerer eller har sex. Man kan røre ved klitoris, mens man har en finger i skeden, så det føles ekstra rart – eller man kan bare “nøjes” med at røre ved klitoris.

Hilsen Silvia

Læs mere om

MestLæste