Krop & Sind

Brevkassen: "Jeg har fået hår på numsen, hvad gør jeg?"

Redaktionen 17. januar 2023
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Foto: Unspalsh
"Jeg har fået hår på numsen, hagen og armene, hvad gør jeg?" spørger én af vores læsere. Vores netdoktor Simone svarer på spørgsmålet lige her.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Kære Vi Unge

Tak for at svare på en masse gode spørgsmål i brevkassen! Nu til mit. Jeg er teenager, og jeg er begyndt at få hår alle vegne – også steder, jeg er ked af, f.eks. i numsen, på hagen og på armene. Jeg er mørkhåret, så jeg synes, man ser det rigtig meget. Det gør mig usikker på mig selv, og jeg tænker på det hver eneste dag. Please, hjælp mig med, hvad jeg kan gøre?

Kærlig hilsen den behårede

Kære dig

Når man kommer i puberteten, får man hår andre steder, end da man var barn. Det er f.eks. i skridtet, i numsen og under armene. Hårene på benene og armene bliver også tydeligere. Drenge får skæg og måske hår på brystet. Piger kan få hår omkring brystvorterne – eller på hagen, ligesom du beskriver. Det er selvfølgelig en stor omvæltning at gå fra ikke at have så tydelige hår til nu at have det, men det er også helt normalt. Fra person til person kan der være en forskel på, hvor mørke eller lyse hårene er, ligesom mængden af hår også varierer. Men alle mennesker får – mere eller mindre – hår, alle de steder du nævner. Man kan fjerne hårene ved eksempelvis barbering, voks og sugaring, eller man kan fjerne enkelte hår med en pincet … men de kommer jo igen. Det er et stort arbejde at fjerne hårene, og det klør typisk, når de vokser ud igen, især i skridtet eller i numsen. Jeg synes, du skal prøve at acceptere, at det er sådan, du ser ud. Jeg ved godt, det kan være svært, når det er noget, du umiddelbart er ked af, men jeg vil vædde på, at der ikke er andre end dig selv, der lægger mærke til det.

Kærlig hilsen Simone

MestLæste