sex

Brevkassen: "Har jeg fået en orgasme?"

af Redaktionen 18. januar 2023
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Foto: Unsplash
En læser er i tvivl og stiller os spørgsmålet "Har jeg fået en orgasme?". Vores sexekspert Thilde giver sit bedste bud. Læs hendes svar lige her.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Hej

Jeg er 16 år gammel. Jeg har været sammen med min kæreste i 2 måneder. Jeg er meget glad for ham, og jeg elsker ham meget, men jeg kan ikke mærke noget, når vi har sex. Jeg elsker at være tæt på ham, så jeg kan godt lide det. Han ved det godt, og vi har snakket om det. Jeg ved ikke, hvad der er galt med mig. De andre ting vi gør er megadejlige.

Jeg er også i tvivl, om jeg har fået en orgasme. Der var et tidspunkt, hvor jeg har synes, det var megagodt i 30 sek. Derefter stoppede følelsen langsomt. Er det fordi, jeg er kommet? Hvor lang tid har man en orgasme? Jeg ved ikke, hvad jeg skal gøre. Jeg vil gerne, men jeg ved ikke, hvad der er rigtig eller forkert. Hvornår det er noget, og hvornår det ikke er. Hvad synes I jeg skal gøre. Håber I kan hjælpe mig. Jeg vil bare gerne lære mig selv og min kæreste bedre at kende.

Knus fra mig

Hej!

Det lyder faktisk, som om du allerede er i fuld gang med at lære både dig selv og ham at kende – og du lærer nemlig mere om både dig og ham, hvis I kan tale sammen om, hvad der føles godt. Mange piger (og drenge) forventer at det, der føles bedst for pigen, er når drengens pik er inde i pigens skede. Men de fleste piger er slet ikke specielt følsomme inde i skeden, de er følsomme uden på skeden! Så de dele af underlivet, der er mest følsomme hos pigen er kønslæberne, selve skedeåbningen, inderlårene og især klitoris.

Hvis du ikke har hørt om klitoris, så slå den op inde på Sexlinien.dk – det er den knop som sidder lige mellem kønslæberne ovenover skedeåbningen. Det er tit den, der skal kæles for, for at gøre det nemmest for en pige at få orgasme. Selvfølgelig kombineret med at man også kan kæle for andre steder på kroppen, hvor det føles godt.

Med hensyn til orgasmen selv, er den præcis som du beskriver det. Orgasmen er, når det pludseligt føles megagodt i en kort periode. Det kan f.eks. føles godt på den måde, at man måske snapper efter vejret, kan få ufrivillige rystelser i underlivet eller hele kroppen, eller måske kommer til at stønne højt. Men følelsen kan også være mildere end det, f.eks. lidt som en hurtig omgang gåsehud. Orgasmen varer for de fleste piger i netop cirka 30 sekunder op til et minut. Piger er heldigvis så heldige, at de tit kan få flere orgasmer i træk med kort mellemrum.

Hilsen Thilde

MestLæste