kondomer
sex

10 ting du ikke vidste om kondomer

Af Redaktionen 17. december 2014
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Ha ha, vi tør godt vædde på, at du ikke vidste alt det her om kondomer! Læs de sjove og ret mærkelige facts her.

Du ved, hvad kondomer er, men ved du mere om dem end det? Nok ikke! De fleste bliver nemlig ret overrasket, når de hører, hvor mange mærkelige facts, der er om kondomer.

Kondomer er blevet brugt som prævention i tusindvis af år, og de har været lavet i forskellige materialer. De kondomer, vi kender i dag, er lavet af tyndt gummi, men sådan har det ikke altid været. De tidligste udgaver af kondomet var for eksempel lavet af bomuldsstof og dyretarme! Puha - vi er glade for, at kondomerne i dag er lavet af gummi!

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: 5 steder, hvor du kan købe kondomer

Blandt præventionsformerne er kondomer den eneste metode, der kan beskytte mod både uønsket graviditet og kønssygdomme, så derfor anbefaler man altid, at man bruger kondom, hvis man skal have sex med en ny partner. Desuden indeholder kondomer heller ingen hormoner, og derfor er det en nem metode at bruge, da man for eksempel ikke skal huske at tage en pille hver dag, som man skal, hvis man i stedet benytter sig af p-piller eller minipiller.

Kondomer kan i dag fås i forskellige størrelser og tykkelser, som passer til drengenes penis, der varierer i størrelse fra dreng til dreng. Man kan også få kondomer i pimpede udgaver. Der findes for eksempel kondomer med smag, kondomer med farve, og kondomer med tiller eller dutter, hvis man har lyst til at prøve dem. Derfor er det 100 procent sikkert, at man kan finde et kondom, som passer til ens situation uanset hvilken dreng, man skal have sex med.

I nogle lande kan man få udleveret gratis kondomer, men det tilbud har vi desværre ikke i Danmark. Her skal man selv købe kondomer, hvis man har brug for det. Heldigvis er de ikke så dyre, og de kan købes i supermarkederne, så det er faktisk en supernem og billig præventionsform, og det er en megagod idé altid at have et kondom med, hvis der er chance for, at man skal have sex med en dreng - det er jo faktisk ikke kun hans ansvar at have kondomer, hvis I skal have sex, for I vil begge to gerne undgå at få en kønssygdom, eller at du bliver gravid, hvis I ikke ønsker det.

Læs også: Alt du skal vide om kondomer

Vi har samlet en masse facts om kondomer i det her galleri, og der er faktisk ret mange ting, som vi ikke vidste om kondomer. Måske kan du også blive klogere på kondomer ved at klikke dig igennem galleriet?

10 facts om kondomer

10tingduikkevidsteomkondomer

Det menes, at der også blev brugt kondomer for omkring 13.000 år siden. Vildt!
Dem der dyrker sex med kondom, har højere antal af sunde bakterier i kroppen, som modvirker kløe og HIV-smitte.
Et gennemsnitligt tomt kondom kan indeholde cirka 3,5 liter væske. Det er altså noget af en vandballon!
Kondomer er 98 procent sikre, men hvis der er hul i kundomet eller det sættes forkert på, kan man blive gravid.
Det største kondom, der nogensinde er lavet er 80 x 100 meter stort. Det blev lavet i Kina i 2003.
To kondomer er ikke dobbelt så godt som et. Tværtimod! Der er nemlig større risiko for, at kondomerne så går i stykker.
Det er 10o ange mere sikkert at bruge kondom, end ikke at gøre det, når det kommer til smitte af HIV.
Hvis man er allergisk over for latex, som de fleste kondomer er lavet af, kan man få kondomer af andre materialer.
Kondomer er faktisk en af de allerbilligste måder at beskytte sig selv på under et samleje.
Undersøgelser viser, at piger har lige så stor chance for at få orgasme, når drengen bruger kondom, som når han ikke gør.

MestLæste