Kondomer
sex

5 steder, du kan købe kondomer

Af Redaktionen 21. oktober 2016
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Der er virkelig ingen gode undskyldninger for at glemme kondomer, for de er så nemme at få fat i.

Du ved, at kondomer er den eneste præventionsform, der beskytter mod både kønssygdomme og uønsket graviditet, og at det derfor er ret vigtigt at bruge et, når man skal have sex.

Men for at man kan bruge et kondom, kræver det, at man først får købt en pakke … Noget, som mange synes, er lidt flovt - selv om det jo bare er megasejt, at man passer på sig selv og dyrker sikker sex!

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Sådan bruger du kondomer

Faktisk laver over halvdelen af 16- til 18-årige ifølge sexlinjen.dk en aftale om at bruge prævention, inden de har sex første gang, og i mange tilfælde ender det sikkert med, at de bruger kondom. Det er nemlig den allerbedste beskyttelse mod kønssygdomme, og samtidig kan kondomer købes mange forskellige steder, så der er virkelig ingen undskyldninger for ikke at bruge et kondom, når man skal have sex.

Læs også: Alt du skal vide om kondomer

I nogle lande kan unge under 25 år få gratis kondomer af de nationale sundhedsmyndigheder. For eksempel i Norge eller England. Desværre har vi ikke det samme tilbud om gratis kondomer i Danmark, men kondomer er heldigvis billige - specielt hvis man deler udgiften med ens seksuelle partner.

Typisk kan man få en pakke med 10 kondomer for omkring 100 kroner alt efter hvilken type kondomer, man gerne vil have – for ja, de fås i vildt mange forskellige varianter! Man kan få de klassiske, som er helt glatte kondomer uden smag eller farve. Men man kan også få kondomer med smag af jordbær eller cola, kondomer med farve og kondomer med både riller og dutter på, hvis man har lyst til at prøve det.

Her er fem steder, hvor du kan købe kondomer:

Supermarkedet

Køb kondomer i Netto, Bilka eller Rema 1000. Nærmest alle supermarkeder har kondomer på hylderne, og typisk hænger de oppe ved kassen, så det er faktisk supernemt lige at smide en pakke ned på båndet, hvis man alligevel er inde for at købe noget andet.

Kondomer i Matas

Hvis du skal have en ny mascara og en pakke vatrondeller, kan du også købe en pakke kondomer med, når du går i Matas. Typisk har Matas og apotekerne et lidt større udvalg af kondomer end supermarkederne, så der kan man også finde nogle med smag eller dem med riller, hvis man har lyst til at prøve dem.

Køb kondomer online

Hvis du synes, det er lidt pinligt at købe kondomer og helst vil undgå at stå overfor en ekspedient med røde kinder og rystende hænder, kan du også købe kondomer online. Det kræver dog, at du har et betalingskort, som du kan bruge til at betale med. Typisk sender kondomfirmaerne kondomerne hjem til dig i en neutral kuvert, hvor man ikke kan se, hvad indholdet er, så det er altså en helt anonym måde at købe kondomer på – selv om du jo faktisk ikke skal være pinlig over at købe kondomer, for det betyder jo bare, at du passer på dig selv!

Apoteket

Du kan også købe kondomer på et apotek. Typisk er der ikke lige så mange mennesker på apoteket, som der kan være i et supermarked, så der kan du også stille spørgsmål, som du ikke synes, at alle andre mennesker skal høre, og ekspedienten kan hjælpe dig med at finde kondomer i den størrelse, der passer bedst til dig og din partner.

Kondomautomater

Nogle steder findes der også automater, hvor man kan købe et kondom, hvis man står i en situation, hvor man har brug for et kondom og ikke har husket at få et med hjemmefra. Det er dog ikke særligt mange steder, at man kan finde kondomautomater, så det er bedst altid at have et kondom i tasken, så man aldrig kommer til at mangle et.

Hvor meget ved du egentlig om kondomer? Test din viden i det her galleri:

10tingduikkevidsteomkondomer

Det menes, at der også blev brugt kondomer for omkring 13.000 år siden. Vildt!
Dem der dyrker sex med kondom, har højere antal af sunde bakterier i kroppen, som modvirker kløe og HIV-smitte.
Et gennemsnitligt tomt kondom kan indeholde cirka 3,5 liter væske. Det er altså noget af en vandballon!
Kondomer er 98 procent sikre, men hvis der er hul i kundomet eller det sættes forkert på, kan man blive gravid.
Det største kondom, der nogensinde er lavet er 80 x 100 meter stort. Det blev lavet i Kina i 2003.
To kondomer er ikke dobbelt så godt som et. Tværtimod! Der er nemlig større risiko for, at kondomerne så går i stykker.
Det er 10o ange mere sikkert at bruge kondom, end ikke at gøre det, når det kommer til smitte af HIV.
Hvis man er allergisk over for latex, som de fleste kondomer er lavet af, kan man få kondomer af andre materialer.
Kondomer er faktisk en af de allerbilligste måder at beskytte sig selv på under et samleje.
Undersøgelser viser, at piger har lige så stor chance for at få orgasme, når drengen bruger kondom, som når han ikke gør.

MestLæste