Krop & Sind

Scor ham inden sidste skoledag

Af Oliver Kokholm Ungermann 11. februar 2015
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Vil du score dit crush, inden I har sidste skoledag? Se her, hvordan du skal gøre!

Er du ved at gå en lille smule i panik over, at sidste skoledag nærmer sig, og du ikke har fået erklæret din kærlighed til ham den søde fra klassen endnu? Ro på!

Læs også: Hvad skal du efter 9. klasse?

Der er nemlig masser af tid tilbage, inden I skal kaste med karameller og gå hver jeres vej. Se bare her, hvordan du gør.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Flirt i timerne
Det er selvfølgelig vigtigt at følge med, når du har time, men helt ærligt - det kan jo være lidt svært at holde øjnene væk, når dit crush sidder så tæt på dig. Og du skal også bare kigge løs! Det kan jo være, at han pludselig kigger over på dig, og så har du chancen for at flirte lidt med ham med et sødt smil, eller du kan kigge væk så snart, han kigger over på dig. Det vil nemlig pirre ham helt vildt, hvis du kan gøre ham i tvivl, om du kiggede på ham eller ej.

Skriv til ham
Det begrænser dit flirteri, at du ikke små snakke med ham i timerne, men faktisk kan det også være en styrke. Det giver dig nemlig chancen for at sende ham små søde eller sjove beskeder, som vil tiltrække hans opmærksomhed, og det vil kun gøre det endnu mere spændende, at I ikke små snakke imens. Husk at kigge op og smil til ham, når du har sendt en sjov besked. Det virker!

Læs også: Sådan får du venner i en ny klasse

Kærligt drilleri
Hvis du kan komme til at sidde ved siden af ham, er det den perfekte chance for at flirte! Du må gerne være en lille smule flabet og komme med nogle kække kommentarer til det, han siger, for at drille ham kærligt. Du kan også puffe lidt til ham for at sætte gang i jeres kemi - og husk at grine af de jokes, han fortæller!

Farlig flirt
Det er ikke uden risiko, men hvis det går godt, er det et genialt trick: Sæt dig hen til ham i frikvarteret med et par veninder og drej samtalen hen på, hvem I synes, der er den sødeste, flotteste eller sjoveste i klassen. Sig til ham, at du synes, det er ham. Det kræver rigtig meget mod, men han vil helt sikkert begynde at kigge på dig med HELT nye øjne. Det farlige ved det er, at det ikke er særligt fedt, hvis han nævner en anden pige fra din klasse.

Læs også: Alt du skal vide om eksamen

Lad rygtet sive
Rygter spreder sig, som du allerede ved, vildt hurtigt i en klasse - og det kan du udnytte! Hvis du ikke er klar til at skrive til ham og indrømme, at du har et crush på ham, kan du nemlig, med lidt hjælp fra din veninde, gøre ham opmærksom på det alligevel. Aftal med din veninde, at hun skal fortælle om dit crush til et par af hans gode venner, og så går der ikke lang tid, før han har hørt den historie og synes, at du er blevet endnu mere spændende.

Tipsogtrickstiltopkarakterer

Det giver måske sig selv, men ikke desto mindre tøver mange med at række hånden op, når de sidder med svaret. Det kan være super grænseoverskridende, hvis du går i en klasse, hvor der er en tendens til at grine eller lave grin med dem, der siger noget, men forsøg at overvinde din frygt og de tarvelige klassekammerater. Din lærer finder ikke ud af, hvor dygtig du er, hvis ikke du viser det!
Et godt trick til at få din lærer til at lægge mere mærke til dig, er ved at kigge han eller hende i øjnene og holde fokus hele timen. Du skal selvfølgelig ikke stirre stift, men bare din lærer kan se, at du kigger op og ser ud som om, at du lytter efter, når vedkommende kigger rundt i lokalet, har du scoret et par point.
Når du kan se, at din lærer har sit blik rettet mod dig, kan du nikke anerkendende til det, der bliver sagt. Dit kropssprog viser meget om dig, og et nik vil signalere, at du forstår, hvad der bliver sagt.
Forstår du ikke den opgave, din lærer har givet jer? Så husk endelig at spørg løs! Der er ingen grund til at sidde og kæmpe med noget, når hjælpen er lige foran dig – og det vil kun give din lærer et bedre indtryk af dig, når du er nysgerrig og viser, at du gerne vil forstå og lære det.
Hvis du er utilfreds med din karakter i et fag, kan du tage fat i din lærer og sige, hvad du mener. Fortæl for eksempel, at du synes, at du tit har hånden oppe, men aldrig bliver taget, eller at du fortjener bedre. Din lærer er ikke nødvendigvis enig, men der vil med sikkerhed blive lagt mere mærke til dig bagefter, fordi din lærer skal finde ud af, om du har ret. Og så skal du ’bare’ sørge at bevise, at du skal længere op.
Gode karakterer handler naturligvis ikke kun om små tricks, men også om at arbejde for sagen. Sørg altid for at være forberedt til timerne, og læs dine lektier, så du kan svare på spørgsmålene og deltage aktivt. Selv hvis du ikke kan nå at få læst alt, så læs alligevel en smule, så du kan være med i den del, du har nået.
Har din lærer stillet et spørgsmål, som du kender svaret på, men valgt en anden end dig til at svare? Lyt grundigt til, hvad din klassekammerat svarer, og hvis du synes, at der er mere, der kan tilføjes til svaret, skal du skynde dig at række hånden op og supplere. Det giver gode point, at du kan komme med mere!
Det er umuligt at huske alting, og derfor er noter din ven – både i timen, og når du laver lektier. Når der pludselig kommer en svær opgave, kan du altid bladre tilbage og se, hvordan det nu var, og det vil uden tvivl redde dine karakterer mange gange!
Det er ingen skam at vælge og vrage, når I skal lave gruppearbejde. Der er nemlig ikke noget at sige til det, hvis du ikke vil være sammen med dem, der aldrig laver noget, så sørg for at alliere dig med dem, du arbejder bedst sammen med. Men husk også at være en god veninde, som tager dem med, der aldrig bliver valgt!
Har du svært ved at koncentrere dig sidst på dagen, og får du aldrig deltaget aktivt i de sidste timer? Det kan du løse blandt andet ved at huske at få frisk luft i løbet af dagen. Du bliver nemlig tung i hovedet, hvis du bliver inde hele dagen i et dårligt indeklima, så gå ud og træk lidt frisk luft imellem timerne. Få flere gode tip stil at klare de sidste timer på i skolen her.

MestLæste