Kærestesorg
Krop & Sind

Sådan kommer du over (eks)kæresten

Af Isabella Beck Jørgensen & Anna Løwe 26. februar 2019
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Det gør ondt, når du ser dit crushs billeder på Instagram, som overhovedet ikke længere handler om dig. Ingen søde sms’er, inden du går i seng, eller når du vågner igen. Få hjælp til, hvordan du kommer over din ekskæreste her.

Det gør ondt, når folk spørger, hvorfor du ikke længere er sammen med kæresten, og du skal forklare, at det er slut. Men i denne artikel vil vi hjælpe dig lidt på vej til at komme videre.

Slet de gamle sms'er
Der er ingen grund til, at du har alle de gamle sms'er liggende på din mobil. Alle de lange kærlighedserklæringer, som du fik hver aften, når mørket faldt på… Ja, man kan jo næsten huske, hvilken sang man lyttede til, mens man læste den op inde i hovedet for syttende gang. Lad vær med at læs dem - men tryk på "slet alt" og lad din eks forsvinde ud af din verden med alle sms'erne. I er ikke sammen længere, og du bliver ikke gladere af at leve i fortiden - og da slet ikke gennem dit "memory card". Slet også alle billederne, du har af jer sammen på din telefon.

Læs også: Hvordan kommer man over kærestesorg

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Hold dig fra Facebook & Instagram-profilen
Dengang I havde noget sammen, kunne du ikke besøge din kæreste Facebook eller Insta ofte nok. Du skulle liige savle over billeder eller vise din familie eller veninder de billeder, I begge to lagde op af hinanden i weekenden. Nu kigger du efter nye "venner" eller følgere, og du kan slet ikke overskue, hvis din eks lægger billeder op med en ny. Så lad være med at udsætte dig selv for det. Drop smuttet forbi de sociale medier! Hvis det gør virkelig ondt at se din eks titte frem på for eksempel startsiden, så overvej at skjule profilen eller slette den helt - i hvert fald i den første periode…

Når veninderne spørger… så kend svaret!
Når de forskellige veninder spørger, hvordan det går med dig og din kæreste, så kend dit svar! Lad være med at komme med den lange historie, hvor du inddrager de dybeste følelser. Fortæl det samme til alle veninderne kort og kontant, så der ikke bliver skabt forvirring. Fortæl, at det er slut, og at du selvfølgelig er ked af det, men at det heldigvis ikke er den sidste fisk i havet. På den måde viser du overskud, og du får også selv nemmere ved at tro på det og dermed komme videre. Men husk også altid at være ærlig - hvis det gør ondt, vil dine veninder altid være der for dig.

Læs også: 15 grunde til at være single

Nyd din (nye) frihed
Selv om det er så hyggeligt at have søndagsaftaler med kæresten og altid sende snaps frem og tilbage, når man ikke ser hinanden, så får man altså en helt anden frihed, når man er single. Du kan lave aftaler med hvem som helst hvor som helst, og du behøver ikke få dårlig samvittighed over altid at prioritere din kæreste over dine venner og veninder. Nyd, at du kan se dine veninder oftere - og der er jo ingen grænser for, hvor meget sjovt og hyggeligt, du kan lave med dem. Du kan også bruge mere tid på at være kreativ, begynde at dyrke en sjov sport eller gå på shopping uden at din kæreste dømmer dig. 

Giv det tid

Husk at give det tid - man bliver ikke nødvendigvis glad igen efter et par dage, hvis man virkelig har været glad for sin kæreste. Tiden læger alle sår - og det kommer også til at ske denne gang!

Hvis du har brug for et selvtillidsboost, så hør vores podcast om selvtillid lige her:

MegetMere