Krop & Sind

Sådan kommer du over din første kærlighed

Af Luise Gregersen 16. december 2014
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Vi er kede af at sige det, men den første forelskelse gør bare rigtig ondt at komme over! Vi guider dig til, hvordan du kommer videre.

Det er ikke uden grund, at hjerte rimer på smerte. Din første kærlighed kan nemlig tit være den sværeste at komme over.

Læs også: Sådan kommer du over en, du ikke var kærester med

Det bliver ikke nemt, men det er faktisk muligt at komme over din allerførste forelskelse. Her har vi samlet nogle tips, som vi håber, kan hjælpe dig.

Sådankommerduoverdinførstekærlighed

At miste sin første kærlighed er sådan cirka det værste ever! Den smerte og sorg, du føler, svarer nemlig til den lykke, du følte, da I stadig var smaskforelskede. Det gør hamrende ondt, og det er vigtigt, at du giver dig selv lov til at mærke den smerte. Giv dig selv lov til at tude, skrige og stirre tomt ud i luften. Det ville være rart, hvis man kunne springe den fase af kærestesorg over, men det kan man ikke. Der er kun én måde at komme over et breakup på, og det er ved at gå igennem det.
Har du taget dig selv i at tænke, at du ville ønske, at du aldrig havde mødt ham, der knuste dit hjerte? Det er en helt naturlig reaktion, når du er ked af det, men prøv i stedet at tænke over de ting, du har lært af forholdet. Det kan godt være, at din kæreste var rigtig dum til sidst, men husk, at der var en grund til, at du elskede ham. Nu ved du, hvad du leder efter hos en fyr, og hvad du godt kan undvære, næste gang du skal finde en kæreste.
Nej, seriøst! Lad være med at ringe, skrive, Facebooke, Tweete eller Snapchatte ham! Det er vildt svært, for du vil jo vildt gerne vide, præcis hvad han laver hele tiden, men det er lidt ligesom at tisse i bukserne for at holde varmen. Det bliver kun sværere at komme over ham, hvis I bliver ved med at have kontakt. Måske kan I være venner en dag, men så længe du stadig sørger, skal I ikke have kontakt.
Når du har sørget lidt, er det på tide med et realitetstjek. Ja, det føles som om, han var dit livs kærlighed, men tænk lige over, hvor få der ender sammen med deres allerførste kærlighed. Det er ikke mange! Brug forholdet som en vigtig lektie i, hvor dejligt, forvirrende, skønt og forfærdeligt, det kan føles at være forelsket, og glæd dig allerede nu til næste gang, du får det sådan med en sød fyr. For det gør du. Jo, du gør!
Når du har grædt, spist is, skreget, sovet og set samtlige kærlighedsfilm på Netflix, er det på tide at vende tilbage til virkeligheden. Der er rigtig mange ting, der er superskod ved at være single, men der er altså også nogle rigtig gode ting ved det! Endelig har du tid til at være mere sammen med dine søde veninder, bruge lidt længere tid på lektierne eller få gang i en helt ny hobby! Det bedste, du kan gøre, er at holde dig selv i gang! Jo flere ting du har gang i, jo mindre tænker du på ham.
Dine forældre hader, når du er ked af det. Derfor vil de prøve at opmuntre dig med kommentarer som ”Der er masser af andre drenge derude” eller ”Du er også alt for ung til at være forelsket”. Det kan være SÅ fristende at skrige dem ind i hovedet, at du overhovedet ikke er for ung, og at han var den eneste dreng for dig, men prøv at lade være. De kan med garanti ikke huske, hvordan den første kærlighed føles, og derfor kan de heller ikke sætte sig ind i din sorg. Bær over med dem, og prøv at lukke deres kommentarer ind af det ene øre og ud af det andet.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs mere om

MestLæste