kompliment
Krop & Sind

Sådan giver du ham et kompliment

Af Stine Kærsgaard 30. oktober 2015
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Synes du, det er lidt grænseoverskridende at skulle sige en sød ting til en fyr, som du crusher på? Få hjælp her!

Hvis man gerne vil have noget kørende med en fyr, er det vigtigt, at man signalerer, at man godt kan lide ham. Det kan man blandt andet gøre ved at give ham et sødt kompliment.

Læs også: Sådan spotter du, om han flirter med dig

Men hvordan giver man et kompliment, og hvad skal man sige for, at det virker troværdigt og ikke bliver akavet? Læs med, og find ud af, hvordan man komplimenterer:

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

  • Det er vigtigt, at det kompliment, du giver, giver mening, og derfor skal du bruge den viden, som du har om personen. Det kan nemlig blive superakavet, hvis du for eksempel komplimenterer ham for noget, han ikke har været med til at lave.
  • Det er altid fedt at få et kompliment for sit udseende, og det vil dit crush helt sikkert også synes. Hvis du synes, at en trøje klæder ham vildt godt, eller at han har nogle seje hørebøffer på i skolen, så sig det til ham. Du kan også være lidt mere vovet og sige, at du synes, hans øjne er søde, men det skal selvfølgelig være i en situation, hvor det giver mening. Personlige komplimenter er i hvert fald en god ide.
  • Når man får en ny frisure eller har et par nye sko på, kan det godt være lidt nervepirrende – for hvad synes de andre om det nye look? Hold øje med, om dit crush ændrer noget ved sit udseende, og give ham så et kompliment for det. Han vil blive overrasket over, at du lægger mærke til det og helt sikkert megaglad for komplimentet.

  • Hvis du bliver helt vildt genert, når I er sammen, så kan du prøve med nogle lidt mere diskrete komplimenter. Selv om de er diskrete, skaber de en positiv stemning og signalerer, at du synes om ham. Du kan for eksempel sige ”ih, tak, hvor er du sød”, hvis han har hjulpet dig med noget, eller prøve med ”ej, hvor er det bare sjovt”, hvis han fortæller noget, som får dig til at grine. Det er også en form for kompliment.

  • Endeligt er det en god idé lige at lægge mærke til, hvordan han reagerer, når du komplimenterer ham, for nogle kan bedre lide at få dem end andre. Bliver han vildt glad, ved du, at du kan give et nyt en anden gang, men bliver han helt akavet og går, er han måske ikke typen, som kan håndtere et kompliment, og så er det måske en bedre idé at komplimenterer hans taske eller hørebøffer end hans smukke øjne!

Sådangiverduhametkompliment

Det er vigtigt, at det kompliment, du giver, giver mening, og derfor skal du bruge den viden, som du har om personen. Det kan nemlig blive superakavet, hvis du for eksempel komplimenterer ham for noget, han ikke har været med til at lave.
Foto: Shutterstock
Det er altid fedt at blive rost for sit udseende, og det vil dit crush helt sikkert også synes. Hvis du synes, at en trøje klæder ham vildt godt, eller at han har nogle seje hørebøffer på i skolen, så sig det til ham. Du kan også være lidt mere vovet og sige, at du synes, hans øjne er søde, men det skal selvfølgelig være i en situation, hvor det giver mening.
Foto: Shutterstock
Når man får en ny frisure eller har et par nye sko på, kan det godt være lidt nervepirrende – for hvad synes de andre om det nye look? Hold øje med, om dit crush ændrer noget ved sit udseende, og komplimenter ham så for det. Han vil blive overrasket over, at du lægger mærke til det og helt sikkert megaglad for komplimentet.
Foto: Shutterstock
Hvis du bliver helt vildt genert, når I er sammen, så kan du prøve med nogle lidt mere diskrete komplimenter. Selv om de er diskrete, skaber de en positiv stemning og signalerer, at du synes om ham. Du kan for eksempel sige ”ih, tak, hvor er du sød”, hvis han har hjulpet dig med noget, eller prøve med ”ej, hvor er det bare sjovt”, hvis han fortæller noget, som får dig til at grine.
Foto: Shutterstock
Endeligt er det en god idé lige at lægge mærke til, hvordan han reagerer, når du giver ham komplimenter, for nogle kan bedre lide at få dem end andre. Bliver han vildt glad, ved du, at du kan give et nyt en anden gang, men bliver han helt akavet og går, er han måske ikke typen, som kan håndtere det, og så er det måske en bedre idé at rose hans taske eller hørebøffer end hans smukke øjne!
Foto: Shutterstock

MestLæste