Menstruation

Sport og menstruation

Af Stine Nielsen 28. april 2014
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Hvordan skal du gribe det an, hvis du skal dyrke sport, når du har din menstruation? Få svarene her!

Hvad gør du, når Tante Rosa kommer på besøg, og du skal have gymnastik i skolen eller til sport i din fritid? Få al den nødvendige info her!

Kan jeg dyrke sport, når jeg har menstruation?

Ja, det kan du sagtens! Med mindre du har så svære smerter, at du er nødt til at ligge hjemme i din seng, er det slet ikke noget problem, at du har menstruation, når du dyrker motion.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Brug tampon

Det kan føles ubehageligt med et bind, hvis du skal kunne bevæge dig frit. Derfor er det en god idé at bruge tampon eller menstruationscup, når du dyrker sport.

Læs også: Hvordan bruger jeg en tampon?

Til svømning

Hvis du skal til svømning, kan du slet ikke bruge bind, for så absorberer bindet for meget vand. Men du kan sagtens bruge tampon eller menstruationscup og på den måde undgå, at din menstruation kommer i vejen for at svømme. Det kan være en god idé at skifte din tampon, lige inden du svømmer. Hvis du er bange for, at man pludselig kan se snoren fra din tampon, kan du lige tjekke, om den stikker ud, mens du stadig er nede i vandet og skubbe den ind i bikinien igen.

Spis mere jern

Du kan godt miste lidt energi, når du har menstruation, fordi du mister blod, og det kan gå ud over din indsats, når du dyrker sport. Derfor er det en god idé at spise for eksempel havregryn, leverpostej, spinat, kartofler eller drikke brændenælde-te. De ting indeholder nemlig jern, som er det næringsstof, du mister, når du bløder. Så kan du bedre holde energien oppe!

Sport hjælper mod smerter

Det kan virke uoverskueligt at dyrke motion, hvis du har menstruationssmerter, men faktisk hjælper motion mod smerterne! Hvis du alligevel føler, du ikke kan bevæge dig ordentligt, kan du prøve at tage noget smertestillende, inden du begynder på sporten.

Læs også: 5 tips mod menstruationssmerter

Hvad med badet?

Nogle piger synes, det er træls at gå i bad sammen med andre, når de har menstruation. Hvis du synes, det er nederen, kan du i stedet vaske dig lidt ude på toilettet efter træning og så gå i bad, når du kommer hjem. Husk, det er vigtigt at holde dig ren, mens du har menstruation, så du ikke kommer til at opleve kløe, ubehag eller lugt. Faktisk kan et varmt bad også virke mod menstruationssmerter.

Husk!

Piger og kvinder har menstruation en gang om måneden, og det er helt naturligt. Derfor er der ingen grund til at blive pinligt berørt over det i omklædningrummet, når du har menstruation.

Læs også: Myter og fakta om menstruation

MestLæste