gode ting ved menstruation
Reklame

10 grunde til, din menstruation ikke er så slem igen

Af Aller Creative Studio, reklame for Tampax 7. juli 2020
Din menstruation kan selvfølgelig godt komme som en ubelejlig overraskelse, og den er da heller ikke verdens fedeste følgesvend på en dag, hvor du f.eks. skal noget, du har glædet dig til, og hvor dine outfit-planer ikke rimer på muligheden for at bløde igennem. Men faktisk er den månedlige periode ikke så slem igen: Den er for det første en reminder fra din krop om, at alt er ok, og den behøver slet ikke at begrænse dig. Læs med!

Hader du din menstruation? Og ønsker du nogle gange, at den ville forsvinde og aldrig komme tilbage?

Vi har alle sammen været der!

Men faktisk er der masser af grunde til, at den månedlige periode ikke er så slem endda, og de kan være rare at blive mindet om, hvis du f.eks. lige nu ligger med mavekramper eller stadig tænker på dengang, du blødte igennem og syntes, at det var pinligt.

Husk først og fremmest på, at menstruation er HELT normalt og naturligt. Og her er 10 grunde til, din menstruation ikke er så slem igen:

1. Din krop fungerer, som den skal

Menstruation er et sundhedstegn, og det er din krops måde at fortælle dig, at alt fungerer, som det skal. Når en pige kommer i puberteten og bliver kønsmoden, starter de månedlige cyklusser, som hver gang resulterer i menstruation -(medmindre man er blevet gravid inden for cyklussen). Så så længe du får menstruation hver måned, er alt altså helt, som det skal være. Du er nok ikke interesseret i at blive gravid lige nu, men din menstruation er også et tegn på, at du sandsynligvis har mulighed for at blive det, og det er dejligt at have den betryggende reminder om, at din krop på et senere tidspunkt i dit liv er klar til at give dig et barn, hvis du vil have det.

2. Du har en undskyldning for at crave chokolade

Alle ved jo, at alt, der minder om chokolade, is og chips smager ekstra godt, når man har menstruation, og du har derfor den perfekte undskyldning for at crave – og spise – lige præcis den slags og mængde søde sager, du har lyst til. Hver måned! Perfekt!

3. Den er det perfekte samtaleemne mellem veninder

Menstruation er det perfekte samtaleemne – og det er jo både de piger, der har fået menstruation, og dem, der har den første til gode, der kan snakke med. De første kan nemlig dele ud af deres erfaringer og tips, mens dem, der ”venter endnu”, kan spørge ind og blive klogere. Superhyggeligt!

4. Du kan komme tættere på dine forældre

Emnet menstruation kan godt virke lidt privat, og derfor kan du føle, at du kommer endnu tættere på dine forældre og dine søskende, når I taler om det. Det er nemlig helt ok at tale om menstruation med både din mor og søster, men også din far og bror. Du kan f.eks. spørge din mor, der jo selv har prøvet det, om hun kan huske, hvornår hun fik sin allerførste menstruation - og så kan du jo fortælle din far og bror, der måske ikke ved så meget om menstruation, alt om det, så de også lærer, at det er helt normalt.

5. Den forklarer dine hormoner

Ahhh! Pludseligt går det op for dig, hvorfor du fik lyst til at bryde ud i gråd, da du væltede et glas vand i går. Det var selvfølgelig dine hormoner, der var på spil. Det er rart at vide, hvorfor du føler alting meget mere og både har lettere til tårer og bliver lettere forelsket.

6. Du og din veninde sync-bløder måske, og det er den ultimative venindeting

Det er kemisk bevist, at piger og kvinder, der bruger meget tid sammen, kan ende med at få synkrone cyklusser og derfor menstruere samtidig. Det skyldes de feromoner (duftstoffer), man udskiller, når man har menstruation, og hvis det ikke er den ultimative venindeting, så ved vi ikke, hvad er!

7. God undskyldning for at slappe mere af

I en travl hverdag, hvor du både skal finde tid til skole, lektier, fritidsinteresser, hobbyer, veninder og familie, kan det være dejligt at have en månedlig ”undskyldning” for at trække sig lidt tilbage. Det er selvfølgelig altid okay at sige fra, hvis du har brug for alenetid, men det er ekstra dejligt at bruge hyggetid med dig selv, tage et varmt bad og lægge dig i sengen med en varmepude, når du har menstruation.

8. Lær dig selv bedre at kende

Når du har menstruation, oplever du sikkert, at dine følelser svinger fra minut til minut (- det var det med hormonerne). Og du kan garanteret også blive rigtig rasende, når du er midt i at menstruere. Se det som en måde at lære dig selv og dit temperament bedre at kende på, for det er vigtigt at lære at lytte til sine følelser, og det vil gavne dig senere i dit liv.

9. Definer din menstruationsstil

Der er mange forskellige måder at have menstruation på. Er du f.eks. den aktive type, der løber det væk? Den tjekkede, der gør ekstra meget ud af dit tøj de pågældende dage? Eller den afslappede pige, der bare gerne vil hygge derhjemme i dine blødeste bukser? Du bestemmer helt selv din menstruationsstil!

10. Smid menstruations-kortet

Det fede ved at have menstruation er, at du kan smide "det-er-synd-for-mig"-kortet derhjemme og nedlægge veto mod ting, du bare ikke gider! F.eks. din mors selleribøffer, når du har mere lyst til pizza og burger. Du bestemmer selvfølgelig også, hvad I skal se i fjernsynet, så din fars fodboldkamp må altså vige for din yndlingsfilm.

tampax pearl compak

Om Tampax

  • Tampax Pearl Compak er Tampax' mest komfortable tampon.
  • Tamponen kommer i en plastikapplikator med runde kanter, der gør den let og behagelig at indføre.
  • Selve tamponen er lavet til at tilpasse sig efter din krop, så den udvidder sig efter behov.
  • Indpakningen er fin og feminin - og så er den lavet i et stoflignende materiale, der ikke larmer så meget, når du gerne vil komme den lidt diskret i din lomme på vej til toilettet.
  • Du kan vælge mellem Tampax Pearl Compak Regular eller Tampax Pearl Compak Super, der er forskellige på deres sugeevne, så du kan finde lige præcis den tampon, der passer bedst til dit behov, afhængig af hvor meget du bløder.
  • Du kan købe Tampax Pearl Compak i Normal - læs meget mere om Tampax og tamponer HER.

Læs mere om

MestLæste