Krop & Sind

Kend de erogene zoner

Af Stine Kærsgaard 7. april 2015
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Vil du og din kæreste gerne gøre noget rart for hinanden, men er I ikke helt klar til sex? Lær de erogene zoner at kende, og bliv eksperter på hinandens kroppe.

Elsker du at nusse og kæle med din kæreste? Hvis du vil gøre det ekstra godt for ham, men også gerne vil blive klogere på, hvor du godt selv kan lide at blive rørt, kan du prøve at have lidt fokus på nogle særlige områder på kroppen.

Hvad er erogene zoner?
Det er rigtigt, at mange forbinder de erogene zoner på kroppen med de steder, der får os til at blive seksuelt ophidsede. Ofte hænger de også sammen med ophidselse, men man kan faktisk godt kæle for hinandens erogene zoner uden, at det skal føre til sex. Nusning er for eksempel vildt dejligt!
Der er ingen opskrift på, hvor hårdt eller blidt man skal kærtegne, og det er også virkelig forskelligt, hvad folk kan lide, når det kommer til berøringer. Derfor er det en god idé, at du og din kæreste udforsker hinandens kroppe, så I finder ud af, hvad i hver især bedst kan lide.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Hans erogene zoner:
Drengens og pigens erogene zoner minder ret meget om hinanden. Hvis du er i tvivl om, hvor du præcis skal røre ved din kæreste, så prøv følgende steder:

Nakken: Nakken er et meget sensitivt sted - og et sted de fleste mennesker elsker at blive rørt eller kysset.
Håret og hovedbunden: Hvis din kæreste har noget hår at tage fat i, så kør dine hænder forsigtigt rundt i det. Skift mellem blide berøringer og faste tag.
Skuldrene: Fyre kan godt lide at blive kysset på skuldre og overarme. Når du gør det, viser du nemlig, at du kan lide hans muskler og mandelighed.
Balderne: De fleste synes, det er superrart at blive nusset eller masseret på balderne. Nogle foretrækker det blidt og andre lidt hårdere - prøv dig frem!
Hænderne: Hænderne er virkelig følsomme. Lav små cirkelbevægelser i din kærestes håndflade, og skift mellem at bruge din finger og din negl.
Brystvorterne: Det er ikke kun piger, som synes, det er dejligt at blive rørt på brystvorterne. Fyrene kan faktisk også godt lide det. Kys dem forsigtigt… Men ikke for meget, da de er ret så følsomme!
Indersiden af lårene: Det er meget intimt at blive rørt på indersiden af lårene, men også virkelig dejligt. Hvis du og din kæreste ikke kender hinanden så godt endnu, så kan I eventuelt starte med at nusse hinandens inderlår, mens I har tøj på og ser film.

Læs også: Er du klar til at have sex?

Andre erogene zoner:
Du vil nok opleve, at du også godt kan lide at blive nusset mange af de samme steder, som er beskrevet oven for - derfor kan du prøve, at få din kæreste til at nusse dig de samme steder. Hvis du vil prøve at blive rørt nogle steder, som særligt kendetegner kvindernes erogene zoner, kan du prøve:

Kinderne: Prøv at lade din kæreste kysse dig på kinderne, samt lade sine læber blidt strejfe henover dem.
Halsen: Lad din kæreste kysse dig på halsen, det er super dejligt at have ham så tæt på.
Knæhaserne: Nogle vil nok synes, at det kilder lidt. Mens hvis du lukker øjnene og slapper godt af, vil du mærke, at det rent faktisk er virkelig dejligt.
Fødderne: Fødderne, er ligesom hænderne, virkelig sensitive. Og hvor nogle HADER at blive kildet, nusset eller rørt på dem, elsker andre det virkelig meget. Start eventuelt med at bede din kæreste massere dem lidt hårdt, så det ikke kilder for meget. Når du har vænnet dig til følelsen, kan han gøre det mere kildende - det er så rart!
Navlen: De fleste af os har set en film med en pige, der bliver kysset på maven eller i navlen - det er ret forståeligt, for det er altså en skøn følelse!
Øreflipperne: Øreflipperne er sensitive. Kys, bid og slik på hinandens øreflipper, og lyt til hinandens åndedræt imens. Det er meget intimt og dejligt, hvis man er glade for hinanden.

Læs også: Test: Hvad ved du om den første gang?

Prøv eventuelt alle steder af på hinanden. Det er en god idé ikke at massere eller røre for hårdt, men det skal selvfølgelig heller ikke kilde for meget! Giv hinanden en lang massage, hvor I kommer rundt om alle de erogene zoner, og husk på, at noget der er dejligt den ene dag, godt kan føles ubehageligt den anden dag.

Sejefactsomdrengeogsex

Drenge virker tit mere fremme i skoene end piger, når det gælder sex. Men faktisk mister fyrene i gennemsnit deres mødom lidt senere, end piger gør!
45 procent af fyre mellem 15 og 22 år er faktisk jomfruer! Cirka lige så mange har prøvet at have sex men senere fortrudt det.
30 procent af drenge mellem 15 og 22 år har prøvet at lyve om, hvor seksuelt erfarne de er.
75 procent af drenge, der er jomfruer, siger, at de vil vente med at have sex, til de møder den rigtige pige.
Når en dreng får en orgasme, varer det i gennemsnittet seks sekunder. Pigers orgasmer varer hele 23 sekunder!
Til gengæld får 45 procent af alle drenge orgasme hver gang, de har sex, mens kun 17 procent af piger får orgasme, hver gang de har sex.
Alle mennesker bliver tændt af dufte, men det er meget forskelligt hvilke dufte! Drenge tænder nemlig på dufte som pizza og kød, mens piger tænder på duften af lavendel og lakrids.
Man siger tit, at drenge tænker på sex hvert syvende sekund, men det er ikke videnskabeligt bevist. Det er dog bevist, at de fleste drenge tænker mere på sex, end piger gør.
Mange drenge får det, man kalder våde drømme, når de kommer i puberteten. Det betyder, at de får udløsning, mens de sover. Det er helt normalt og slet ikke farligt!
80 procent af drenge på 16 år onanerer jævnligt. Der er kun cirka halvt så mange piger på samme alder, der onanerer.

Læs mere om

MestLæste