Jacob_Risgaard
Krop & Sind

Jacob Risgaard: Boglige fag er ikke det eneste område, hvor børn kan udvikle sig og trives

Af Majken Munk 29. juni 2023
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Foto: Martin Høien
”Løvens hule”-stjernen Jacob Risgaard gav udtryk for, at han var bekymret over, at børn i højere grad føler sig utilstrækkelige – så endte han i en lovestorm.

Normalt er Jacob Risgaard på skærmen, når der er ”Løvens hule”.

Men torsdag var han en del af panelet, da DR sendte ”Aftenshowet”. Her havde han og resten af panelet blandt andet en snak om nutidens unge inspireret af en nyudklækket student, der også gæstede studiet.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Jacob Risgaard gav da udtryk for, at han var bekymret over, at børn i højere grad føler sig utilstrækkelige.

Siden er han blevet bestormet med søde beskeder, og det har fået ham til at dele et personligt opslag på Instagram, som BILLED-BLADET har tilladelse til at dele.

– Min indbakke er fyldt med rørende beskeder, efter vores snak i Aftenshowet i går aftes.
Jeg er dybt bekymret over, at mange børn oplever en følelse af utilstrækkelighed og at de bruger så mange ressourcer på at føle sig "ikke gode nok". Det er vigtigt, at vi som samfund anerkender og værdsætter mangfoldigheden af talenter og intelligenser hos børnene. Boglige fag er ikke det eneste område, hvor børn kan udvikle sig og trives, og det er vigtigt at skabe et læringsmiljø, der støtter og anerkender alle børns individuelle styrker, skriver han i opslaget.

Jacob Risgaard har aldrig selv lagt skjul på, at han var lidt af en rod, da han selv var yngre – og det der med skolen var måske ikke lige hans højeste prioritet.

Dengang oplevede han, at der var nogen til at tage sig af ham, som sørgede for, at han følte sig god nok.

Det var hans klasselærer Kirsten, som han for nogen tid siden besøgte.

– Jeg var forrige weekend hjemme hos min gamle klasselærer Kirsten. Hun arbejdede hårdt hver dag for at give deres elever den bedste uddannelse og forberede dem på fremtiden. Vigtigst af alt, lærte hun os at kende som andet end et tal, skriver han.

Han slutter af med at sende sin tak til landets lærere for deres arbejde.

– Lærere har en stor indflydelse på vores liv og fremtidige succes. Et godt forhold til læreren kan få os til at lære mere og øge vores engagement i skolen. Tak, til alle skolelærere for det fantastiske arbejde, I gør hver dag, skriver han.

Denne artikel blev første gang bragt på Billed-Bladet. Dette er en redigeret version.

Læs mere om