Krop & Sind

Hvornår skal man kysse?

Af Luise Gregersen 13. marts 2014
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Det er altid svært at kysse nogen for første gang, især hvis det er dit allerførste kys nogensinde! Vi guider dig til, hvornår det er tid til at kysse!

Du har endelig fået fingrene i ham den hotte, som du har sukket efter i månedsvis, og I har lige haft den hyggeligste date ever! Men hvad nu? Skal I kysse hinanden godnat? Skal I vente med at kysse? Bliver han skræmt væk, hvis du kysser ham?

Læs også: Stjernerne fortæller om deres første kys

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Det kan være virkelig svært at kysse en ny for første gang - især hvis det er første gang, du kysser nogen! Følg de her tips til, hvordan du ved, om det er på tide at gi' det kys!

Hvor tidligt er for tidligt?

Det afhænger helt af, hvad du føler. Nogle gange kan det føles helt rigtigt at kysse første gang, I er på date, men det kan også sagtens være, at I først føler jeg klar efter flere dates. Lad være med at lade dig presse til noget, du ikke har lyst til. De bedste kys er dem, der opstår helt naturligt, når I begge er klar.

Hvordan ved jeg, om han har lyst til at kysse?

Det nemme svar er: "Ved at spørge ham." Desværre er det ret grænseoverskridende at spørge. Heldigvis er der et par tegn, som du kan holde øje med. Hvis han rører ved dit hår, stryger din arm eller på andre måder skaber kropskontakt, er det et ret sikkert tegn på, at han har lyst til at kysse dig.

Læs også: 20 kysse-regler

Hvordan viser jeg ham, at jeg gerne vil kysse?

Hvis du er i tvivl om, om han har lyst til at kysse dig, så prøv helt diskret at signalere, at du gerne vil. Du kan for eksempel røre let ved ham, kigge ham dybt i øjnene eller bide helt let i din underlæbe, så hans blik trækkes mod din mund. Du kan også prøve at tage et mikro-skridt hen mod ham, så I står lidt tættere.

Hvad hvis jeg ikke er klar til at kysse?

Der er forskel på ikke at være klar og at være nervøs. Hvis du bare er nervøs, kan du sagtens fortælle dit crush om det, så han ved, at du gerne vil gå lidt forsigtigt til værks. Hvis du ikke er klar, eller bare ikke har lyst, skal du på ingen måde føle dig presset til at kysse! Hvis du kysser ham, før du er klar, risikerer du at ende med at fortryde det.

Her er 10 kyssetricks, som du skal kende:

10kyssetricksduSKALkende

Dine læber er i fokus, når du kysser, så sørg for, at de er lækre og kysseklar. Hvis du vil have dem bløde, kan du for eksempel skrubbe blidt på dem med din tandbørste eller gnubbe dem blidt med dit håndklæde, så den døde hud falder af. Herefter skal de bare have masser af læbepomade, som kan trænge ind og fugte dem. Gør du dette i dagene op til, du skal kysse, kan du være sikker på at få bløde og kysseklar læber.
Foto: Shutterstock
Du ved garanteret godt, at det er et totalt no go at have dårlig ånde, når man skal kysse. Derfor skal du selvfølgelig børste dine tænder grundigt og bruge tandtråd, før at du kaster dig ud i kysseriet. På den anden side er det også vigtigt, at du ikke forskrækker din kyssepartner ved at smage alt for stærkt af mentol. Det er okay at spise lidt tyggegumme i løbet af aftenen, men lad være med at tygge på fem stærke mentolpastiller lige inden kysset, da det vil overdøve alle andre sanser, som kommer i spil under kysset.
Foto: Shutterstock
Et kys skal være afslappet og rart. Derfor er det vigtigt, du husker at slappe helt af i dine skuldre og i din mund, når du starter med at kysse. Det vil nemlig tydeligt kunne mærkes, hvis du er anspændt. Måske er du lidt nervøs, og det er helt forståeligt, men prøv at tænke over at sænke skuldrene og slappe af i tungen. Det gør en verden til forskel for kysset!
Foto: Shutterstock
Der går virkelig mange tanker gennem ens hoved, når man kysser med en fyr, som man rigtig godt kan lide. Måske tænker du, om du kysser godt nok, om han kan lide dig, hvad han tænker og så videre og så videre. Det er helt forståeligt, at tankerne farer lidt rundt, men prøv at øv dig i at være til stede i kysset. Hvis du lære at flytte dit fokus til kysset, vil det give det helt nye højder, og du vil også blive en bedre kysser, fordi du har fokus på hver enkelt lille bevægelse.
Foto: Shutterstock
Et kys er bedst, hvis det forgår i et roligt tempo. Dog behøver det heller ikke at være kedeligt! Sørg for at finde en kysserytme, hvor I veksler mellem at tantekysse, bruge tungespidserne og at dreje hovederne lidt. Pas dog på med at overdrive – bevægelserne skal hele tiden være rolige!
Foto: Shutterstock
Måske har du underet dig lidt over, hvad du skal gøre af dine hænder, når du kysser? Svaret er ret simpelt: De skal være på ham, som du kysser med. Hold om ham, eller prøv at køre en hånd igennem hans hår, da det føles megarart og bare gør kysset endnu mere hot.
Foto: Shutterstock
For at gøre kysset endnu mere intenst, så prøv at lukke øjnene, når I kysser – og hold dem lukkede. Det kan nemlig godt være lidt freaky, hvis man lige får åbnet øjnene, og der bare er et par øjne, som stirrer en lige ind i hovedet. Det er dog helt fint at holde pauser, hvor man trækker hovederne hver til sit og kigger på hinanden.
Foto: Shutterstock
Det kan være superrart, hvis man kan mærke hinandens tunger, men det er vigtigt, at du ikke stikker din tunge for hurtigt ind i munden på ham. Et kys er nemlig oftest bedst, hvis det får lov til at bygge sig op. Start derfor med at kysse roligt med læberne. Når I har gjort det i et stykke tid, kan I så småt begynde at lege med hinandens tungespidser samt røre ved hinandens nakker og hår.
Foto: Shutterstock
Det kan godt dræbe stemningen lidt, hvis man begynder at snakke eller grine under et kys. Og der kan faktisk være risiko for, at du gør ham, du kysser med, helt nervøs, hvis du lige pludselig bryder ud i et stort grin midt i kysseakten. Gem derfor snakken og fjolleriet til efter I har kysset.
Foto: Shutterstock
Endeligt skal du huske, at der ikke er noget, som hedder at kysse rigtigt eller forkert. Alle kysser forskelligt og i virkeligheden handler det bare om, at man skal finde en god kyssekemi med ham, som man kysser med. Nogle gange kan det godt virke lidt stift og akavet i begyndelsen, men hvis I bare øver jer, skal I nok finde en måde, der fungerer rigtig godt for jer.
Foto: Shutterstock

Læs mere om

MestLæste