bumser
Helbred & balance

Stop! Derfor kan det være farligt at presse bumser

Af Nadia Laas Hansen 5. oktober 2016
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Det er så fristende at presse sine bumser, men pas på!

Vi ved allesammen, hvor svært det er at modstå de hvide, væskende bumser, der befinder sig lige der i dit ansigt, hvor alle kan se den. 

Læs også: Førstehjælp til bumser - det skal du gøre

Det store problem er bare, at man får ar og muligvis endnu flere bumser ved at presse dem. Men efter du har læst dette, vil du helt sikkert stoppe med at gå til angreb på de små bæster. Der er nemlig en anden og mere alvorlig grund til at lade bumserne være i fred. Det skriver sugarscape.com.

Lad os starte med "farezonen". På billedet herunder kan du se det trekantsområde i dit ansigt, som du især skal holde dig fra. I dette område er der nemlig ret mange blodårer, som leder om til dit baghoved, hvor de fører direkte ind i i hjernen.

 

Når du presser bumser, åbner huden sig og er dermed super-modtagelig overfor bakterier og infektioner (især hvis dine hænder ikke er rene) - og det er hér, infektionen kan gå hen at blive farlig. For hvis infektionen rejser fra dit ansigt og om til din hjerne gennem de mange blodårer, så kan det ende med, at det er din hjerne det går ud over.

Men helt ærligt, hvem er nogensinde blevet alvorligt syg af bumser? De er sygt nedern, ja, men der sker jo som regel ingenting.

Det er nu alligevel stadig bedst at lade dem være, hvis du vil undgå spredning og ar.

 

Herunder kan du læse stjernernes tips mod bumser!

Stjernernestipsmodbumser

Foto: All Over

Leigh-Anne fra Little Mix har haft virkelig slem akne. Det, der har hjulpet hende mest, er en god hudplejerutine. Hun fjerner sin makeup, renser, toner og fugter hver eneste aften, før hun går i seng. Især skin tonic har hjulpet hende rigtig meget, fordi det lukker porerne, så der ikke kan komme snavs ind i dem.

Scarlett Johansson bruger æblecider-eddike som skin tonic til at bekæmpe sine bumser.

Amanda Seyfried putter tandpasta på sine bumser, inden hun skal sove, fordi hun mener, at det udtørrer dem.

Lorde har aldrig lagt skjul på, at hun har ret mange problemer med sin hud. Hun bruger en bumsecreme fra apoteket, der udtørrer urenhederne, mens hun sover.

Laura Maranos bedste tip mod bumser er at lade som om, de ikke er der. For som hun siger, er der ikke andre end dig selv, der lægger mærke til dine bumser, før du selv gør opmærksom på dem!

Selvom det er svært at se, så får smukke Zendaya også bumser! Hendes bedste tip har hun fået af sin mor, der har lært hende, at man aldrig må klemme eller pille i sine bumser.

 

 

Læs mere om

MegetMere