Helbred & balance

Stop anoreksi-trend på Instagram

Af Stine Nielsen 5. august 2013
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Unge piger med anoreksi deler sulte-billeder på Instagram for at få likes og blive endnu tyndere. Den farlige trend skal stoppes nu!

En superfarlig og rigtig trist trend kører på Instagram. Unge piger, som lider af spiseforstyrrelsen anoreksi, lægger billeder ud af deres udsultede krop, så de kan få likes og "støtte" til at sulte sig endnu mere.

Nogle beder om at få likes, så de kan bruge det som motivation til at sulte sig. Andre skriver, hvor lidt de har spist og giver råd til, hvordan man kan slippe af sted med sygdommen. På den måde bliver det livsfarligt for pigerne at være på Instagram.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Her på Vi Unge synes vi, det er rigtig forfærdeligt, at sådan noget foregår på Instagram. Derfor vil vi gerne gøre noget for at stoppe tendensen.

Læs også: Nej tak til spiseforstyrrelse

Det kan du gøre, hvis du ser din veninde dele sulte-billeder:
- Er der nogen voksne, der ved, din veninde lider af anoreksi? Hvis ikke, så fortæl det til nogen - for eksempel din lærer eller din mor. På den måde kan der gøres noget for at hjælpe din veninde.

- Fortæl din veninde, at du gerne vil støtte hende - ikke i at sulte sig, men i at blive rask.

- Er din veninde selv klar over, at hun er syg? Snak med hende om problemet på en kærlig og åben måde.

- Kig på spiseforstyrrelser.dk - her kan du som pårørende få flere gode råd.

Lider du selv af anoreksi?
Det er superhårdt og rigtig ensomt at lide af anoreksi. Derfor kan det være fristende at prøve at finde et fællesskab på Instagram, men det er en rigtig dårlig idé - både for dig selv og for dine følgere. Du kan få hjælp til at blive rask her.

Er du i tvivl, om du selv lider af en spiseforstyrrelse? Så læs mere her.

Instagram har meldt ud, at de vil slette de brugere, som opmuntrer til anoreksi, og de vil deaktivere de hashtags, som man kan bruge til at søge efter anoreksi-billeder. Her på Vi Unge kunne vi dog sagtens finde en masse ubehagelige billeder her til morgen, og dem har vi tænkt os at anmelde.

MestLæste