Helbred & balance

Slip af med tør hud

CECILIE ROSFORT-NEES 7. december 2015
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Tørre flager ved næsen og ru kinder – lyder det bekendt? Så tjek lige vores 10 bedste tips mod tør hud lige her!

Følger du de her ti råd, er det slut med tør hud.

1. Blæsten og kulden virker enormt udtørrende på din hud, så brug en fed creme, der ikke indeholder vand, når du skal i det kolde vintervejr.

2. Lange, varme bade er dejlige, men de udtørrer din hud, så der er ikke nogen grund til at tage flere lange, varme bade om dagen.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: 10 myter om uren hud og bumser

3. Vælg en sæbe, der er mild og har en hudvenlig pH-værdi. Sæbe gør nemlig din hud tør.

4. Hvis du tager din creme eller kropsolie på, mens din hud stadig er lidt fugtig efter badet, trænger fugten endnu bedre ind i huden.

5. Vælg en creme til kroppen – og ikke en let lotion. Lette lotions giver ikke din tørre hud fugt nok.

6. Prøv at vænne dig til at duppe din hud tør med håndklædet i stedet for at gnide.

7. Tænk over, hvad du spiser og drikker – får du nok vand og nok af det sunde fedt, der er i olie, nødder, fede fisk og avokado?

Læs også: Tips til en blød hud

8. Frisk dit værelse op med en grundig udluftning hver dag.

9. Det er fristende at skrue radiatoren op på max, når det er koldt udenfor, men hvis du kæmper med tør hud, er det ikke så smart - radiatorvarme gør din hud endnu mere tør.

10. Solen virker udtørrende, så husk at beskytte din hud, hvis du er én af de heldige, der skal på ski- eller badeferie i løbet af vinteren.

DetduALDRIGgøreveddinhud

En af hovedreglerne er aldrig at pille, kradse eller trykke dine hudorme eller bumser. Dine porer bliver kun større af det, og du kan også få røde ar på længere sigt! Samtidig kan der også hurtigt samle sig flere bakterier på din hud, når du bliver ved med at røre ved den. Brug i stedet for en god skrubbecreme, og rens din hud om aftenen, før du går i seng.
Foto: Shutterstock
Noget af det værste, du kan gøre mod din hud, er at indtage alkohol, da det udtørrer huden indefra. Alt vand samt de naturlige fedtstoffer, der findes i din hud, bliver simpelthen drænet ud! Rygning giver dårlig blodcirkulation, hvilket medfører en træt og grå hud.
Foto: Shutterstock
Det er skønt at mærke solens stråler i ansigtet – men det er og bliver bare ikke godt for huden! For meget solbadning kan nemlig give dårlig hud, pigmentpletter og på længere sigt dybe rynker! Brug derfor en god solcreme, eller tag en hat på, hvis du er meget udenfor.
Foto: Shutterstock
Stress tærer både på energien og udstrålingen – og det kan ses i din hud! Over længere perioder med stress vil din hud tørre helt ud og blive meget tyndere. Prøv at geare ned, når du kan mærke, at du presser dig selv for hårdt.
Foto: Shutterstock
For meget sukker kan skabe en form for betændelsestilstand i din krop, og det kan ses på din hud. Man må godt spise sukker (især når det er ens yndlingsslik) – bare ikke for meget! Så kan det nemlig, hos nogle mennesker, ses på huden.
Foto: Shutterstock
Prøv om du kan få otte times søvn om natten, da det vil give dig en smuk hud! Din hud fornyer nemlig sig selv om natten, så det er supervigtigt, at den får den tid, som skal bruge på det. Rens din hud før du går i seng, og kom en god creme i ansigtet eller massér en let olie ind i huden. Det sætter gang i blodcirkulationen og giver dig en flot glød samt et friskt look næste dag!
Foto: Shutterstock

Her i galleriet kan du læse om, hvad du ALDRIG må gøre ved din hud!

Læs mere om

MestLæste