Helbred & balance

Slip af med dovenskaben

Af Stine Kærsgaard 25. juni 2015
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Har du det med at blive rigtig sløv og doven i din ferie? Få råd til, hvordan du kan slappe af uden at blive en rigtig dovenlas.

Man har brug for at slappe af og være doven, når man har ferie. Ferien er nemlig lavet for, at vi kan komme helt ned i gear og indhente en masse energi til resten af året. Du skal derfor ikke have dårlig samvittighed, når du sover længe eller ser (lidt for mange) afsnit af din yndlingsserie.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Test: Hvad skal du lave i sommerferien?

Dog er det godt at huske på, at for meget dovneri kun gør dig endnu mere sløv, og det er da lidt ærgerligt, for du vil jo gerne have mest muligt ud af din ferie ikke?

Læs også: Sådan bliver du Frøken Overskud

Det er vigtigt at føle, at man har fået noget ud af sin ferie. Hvis du bare ligger i din seng i hele ferien, kan der være risiko for, at du føler, den er gået alt for stærkt, fordi du ikke har oplevet noget. Hvis du er en af dem, som hurtigt kommer til at falde i dovenskabsfælden, når du har ferie, så læs med her:

Slipafmeddovenskaben

Aah, det er altså superfristende bare at sove megalænge, når man har ferie. Men for meget søvn gør dig faktisk endnu mere træt! Og helt ærligt, det er ikke særlig fedt at gå rundt og føle sig som en sløv zombie, når nu man har mulighed for at lave alle de sjove ting, som man ellers ikke har tid til, når man går i skole, vel? Kom op og ud af fjerene!
Foto: Shutterstock
Hvis du føler dig sløv og træt, så sørg for at komme ud og bevæge dig i ferien. Gå en lang tur, spil rundbold med dine venner, løb en tur på rulleskøjter eller tag cyklen i stedet for bussen – det hele tæller! Hvis du holder ferie fra dine fritidsaktiviteter, er det ekstra vigtigt, at du holder dig i gang. Det vil helt sikkert give dig mere overskud!
Foto: Shutterstock
Når man har ferie, kan man nogle gange godt komme til at isolere sig lidt med sine yndlingsserier eller et nyt fedt computerspil. Det er en lækker måde at slappe af på, men det giver dig ikke supermeget energi – det gør andre mennesker til gengæld. Sørg for at lave aftaler med dine venner og få en masse sommerminder, som du kan se tilbage på, når det bliver vinter, mørkt og koldt udenfor.
Foto: Shutterstock
For mange ”uafsluttede” projekter kan godt gøre en lidt doven. Sørg derfor for at få fikset alle dine hængepartier, mens du har tiden til det her i ferien. Måske er der rod i dine mapper på skrivebordet på din computer, eller måske trænger der gevaldigt til at blive ryddet op i dit tøjskab. Du vil få mere energi for hvert kedeligt projekt, du afslutter og en dejlig følelse af ikke at skulle tænke på det mere!
Foto: Shutterstock
Udover at se dine venner er det en god idé at tænke over, hvad der gør dig allermest glad. Man lader nemlig allerbedst op, når man laver de ting, man elsker. Lav en liste over, hvad du godt kunne tænke dig at nå i din ferie og sæt eventuelt nogle dage af til det.
Foto: Shutterstock
Man bliver bare så glad, når man når nye mål, som man har sat sig for. Brug derfor ferien på at lære nye ting, som du ellers ikke føler, du har tid til. Det kan både være sjove ting, som at blive bedre til at danse, sy og bage, men også de lidt mere kedelige, som for eksempel at blive skarp på noget matematik, man normalt bøvler med.
Foto: Shutterstock
Og husk så lige, at sommerferien er til for, at man skal kunne dovne den lidt… Slap af, og lad op foran tv’et, men husk også, at de aktive og sjove oplevelser med dine venner er de ting, der giver dig mest energi og gør din sommer helt uforglemmelig. God ferie ♥
Foto: Shutterstock

MestLæste