Helbred & balance

Skal jeg trykke bumsen?

Af Stine Kærsgaard 28. september 2015
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
ARGH! Du har fået en bums, og den er både hvid, gul og øm. Skal du trykke den, eller er det bedst at lade være? Få hjælp her.

Åh nej, du kender den her virkelig nederen situationen: Du har fået en megastor, rød bums! Dine fingre dirrer bare for at få lov til at presse den, så du ikke skal gå rundt med en betændt byld i panden til skolefesten.

Læs også: Hvorfor får man bumser?

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Meeen … måske burde du faktisk lade være. Der sker nemlig en del dårlige ting, når du først går i gang med pilleriet. Du kan faktisk risikere at give bumsen endnu længere levetid og endda lave nabobumser. Øv!

Læs også: Guide: Plej din hud til færre bumser!

Bliv klogere på, hvorfor det er en dårlig idé at trykke bumser i galleriet her:

Skaljegtrykkebumsen?

Selv om det godt kan virke lidt irriterende at skulle lade den hvid-gule betændelse blive i din hud, forsvinder din bums faktisk hurtigst, hvis den bare får lov til at være i fred. Din hud vil nemlig altid prøve at bekæmpe infektionen indefra. Selv om du ikke synes, at der sker en dyt, når du kigger på den udefra, så arbejder huden faktisk på højtryk for at komme af med bumsen.
Foto: Shutterstock
Du vil nok have en følelse af, at din hud bliver mere ”ren”, når bumsen er trykket, og betændelsen er væk. Men det er ikke tilfældet! Faktisk stresser du bare huden endnu mere, da den i stedet for at bruge energien på at bekæmpe bumsen bruger krudt på at ”lappe” det hul, som du har lavet, så der ikke trænger endnu mere skidt ind. Når du først har presset bumsen, vil du derfor sætte huden på dobbeltarbejde. Ikke smart!
Foto: Shutterstock
Det hvid-gule skidt der kommer ud, når du presser bumsen, indeholder en masse bakterier. Lander det på andre porer, kan det give dig endnu flere bumser.
Foto: Shutterstock
Når du trykker en bums, kan du faktisk også gøre området endnu mere rødt, betændt og hævet. Dæk i stedet bumsen med lidt makeup. Normalt går der højest en uges tid, før den er væk, men presser du den kan du risikere at lave sår og på længere sigt ar.
Foto: Shutterstock
Undlad at kigge for meget på bumsen, når du står og kigger sig selv i badeværelsesspejlet – du får bare endnu mere lyst til at pille i den! Kommer du alligevel til det, så hav rene hænder og undgå at sprede den hvid-gule materie på huden, da det giver flere bumser. Dæk bumsen med mineralmakeup, så huden stadig kan ånde. Huden vil efter nogle dage selv have bekæmpet infektionen.
Foto: Shutterstock

MestLæste