Lær at elske din krop
Helbred & balance

Sådan lærer du at elske din krop

Af Stine Nielsen 24. juli 2014
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Kommer du også nogle gange til at tænke negativt om din krop? Se her, hvordan du skruer op for positiviteten!

Rigtig mange piger går rundt og er kede af deres krop og har problemer med lav selvtillid. Har du det også sådan nogle gange? Det er virkelig ærgerligt, for din krop er jo megasej og supersmuk, præcis som den er!

Derfor skal du elske din krop

Hvis du kan lære at elske din krop, så vil du opleve, at du får meget bedre selvtillid og en rigtig fin udstråling. Din krop kan så mange vilde ting, og den fortjener, at du viser den respekt og kærlighed. Kroppe kommer i alle størrelser og faconer, og der findes ikke kun én måde at være smuk på - husk det!
 

Forestil dig …

… at det er din søster eller veninde, du kigger på, når du ser dig selv i spejlet. Kunne du finde på at tale grimt til dem? Tænk på din krop som en rigtig god ven, du skal passe på og pleje - ikke hade på og være destruktiv overfor. Giv dig selv en krammer, og gør noget godt for din krop.

Læs også: Derfor hader jeg min krop
 

Undgå at sammenligne

Du kan nemt komme til at sammenligne dig selv med dine veninder, som, du synes, er vildt flotte - men husk, at de helt sikkert også har usikkerheder omkring deres krop! Ingen er perfekte - hverken dem eller dig, og det er også helt okay. Det samme gælder modeller og Hollywood-stjerner. Her er det også vigtigt at huske, at de er blevet stylet med masser af makeup og nice tøj, professionelle fotografer og Photoshop til at hjælpe dem på vej.
 

Fokusér på det positive

Prøv at fokusere på de ting, som du bedst kan lide ved din krop. Synes du for eksempel, du har rigtig pæne arme, kan du tage en fin ærmeløs top på, smøre armene ind i bodylotion og have det godt med, at du viser dem frem. Sæt pris på de ting, du er glad for, i stedet for at ærgre dig over det, du ikke kan lide.
 

Din krop ændrer sig

Når du er i puberteten, ændrer din krop sig hele tiden. Det er helt normalt at skifte meget i vægt og kropsfacon, og selvom du måske synes, der er noget ved din krop, som virker underligt, grimt eller "forkert" lige nu, så bliver det ikke ved på den måde. Din krop er først nogenlunde færdigudviklet, når du er 21 år, så brug ikke din energi på at være træt af ting, som alligevel er midt i at ændre sig.

Læs også: Hvad sker der for din krop i puberteten?
 

Brug din krop

Få optur over alle de ting, din krop kan udrette. Dyrk motion, gå ture, tag cyklen, dans rundt på værelset og mærk, hvor lækkert det er at være i din krop. Du kan også prøve at dyrke noget yoga eller pilates og finde en ro i din krop på den måde. Elsk, at der er så mange ting, du kan gøre med din krop.

Læs også: Hvad er en sund krop?
 

Prøv at tænke anderledes

Livet er for kort til negative tanker. De ændrer nemlig ingenting ud over at gøre dig mere ked af det. Og det er da for surt! Hvis der virkelig er noget ved din krop, du bare hader, så kan du prøve på at ændre det, og hvis du ikke kan ændre det, så gælder det om at acceptere din krop, som den er. Accept, forståelse og kærlighed til din krop er vejen frem. Så på med det gode humør - din krop er jo for nice!

I galleriet får du gode idéer til at forkæle dig selv og din krop: 

Guide:Forkældigselv

Lav et varmt bad til dig selv, og put noget lækker badeolie eller skumbad i. Hvis I ikke har et badekar hjemme hos dig, kan du tage et langt brusebad og bruge en lækker showergel med en afslappende duft. Lavendel er en af de mest afstressende dufte, der findes. Når dufte påvirker én til at slappe af, kaldes det aromaterapi, og det er Så nice!

Økologisk bodywash med lavendel fra Dr. Bronner til 55 kroner hos Asos.

Badesvamp fra Matas til 17 kroner.
Brug en fugtgivende hårkur, som gør dit hår superblødt og skinnende, og forkæl dit ansigt med en dybderensende maske, som renser tilstoppede porer og giver dit ansigt en frisk glød. Husk at slutte af med skintonic og en god fugtighedscreme. Fugt også kroppen med en god body lotion, så du giver hele din hud en ordentlig omgang forkælelse.

Hårkur fra Matas til 49,95 kroner.

Ansigtsmaske fra H&M til 19,95 kroner.

Body lotion med argan olie fra Nordic Body til 69 kroner hos Matas.

For at du rigtig kan slappe af på dit værelse eller i stuen, kan det hjælpe at tænde et par lys, måske et par røgelsespinde og sætte noget afslappende musik på.

Stearinlys fra Zara Home til 59 kroner.

Røgelsespinde fra lotu.dk til 36 kroner.

Sørg for at anrette dig med noget, du kan lide. Du kan for eksempel brygge en varm kop te eller lave en frisk smoothie. Afhængig af hvor meget tid du har, kan du bage lidt eller lave en hjemmelavet burger. Hvis du bare gerne vil snacke, kan du skære lidt frugt ud eller lave grøntsagsstænger med dip. Mmm …

Du kan finde gode smoothie-opskrifter her.

Du kan også prøve vores opskrift på sund banan-is.

Gør lidt ekstra ud af at file dine negle pænt på fingre og tæer, og læg en nice neglelak, så dine negle bliver superelegante at kigge på. Hvis du giver dig god tid og lægger flere tynde lag, kan lakken godt holde en uges tid. Og så er det samtidig ret afstressende at sidde og nørkle med det – win!

Manicuresæt fra H&M til 19,95 kroner.

2-pak neglelak fra H&M til 29,95 kroner.

For helt at slappe af kan det være rigtig rart at forsvinde ind i en anden verden. For eksempel med en god bog, et nyt Vi Unge-blad eller en underholdende film. Det er nu, du rigtig skal chille, så vælg noget, du får en god følelse i kroppen af.

Bogen ”Divergent - Afvigeren” af Veronica Roth til 199,95 hos saxo.com.

”Frost” på DVD til 169,95 hos Stereo Studio.

Vi Unge Teenlife Sund til 69,95 kroner i din nærmeste kiosk.
Afslut din dag med en god og dyb nats søvn. Sørg for, at der er mørkt og køligt på dit værelse. Hvis der alligevel er gadelygter, der skinner ind, kan du bruge en sovemaske, som lukker alt lys ude. Du kan også bruge ørepropper, hvis det larmer lidt ude fra gaden. Hvis du har svært ved at falde i søvn, kan du få et par gode tips her!

Sovemaske fra Lisbeth Dahl til 90 kroner.

Læs mere om

MegetMere