Morgentræt pige gaber
Helbred & balance

Sådan bliver du hurtigere frisk om morgenen

Af Line Sølvhøj Johansson 21. oktober 2013
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
GAB! Er du også megatræt om morgenen? Her får du nogle tips til, hvordan du bliver hurtigere frisk, når vækkeuret har ringet.

Mandag morgen kan være SÅ hård, og hvis du også er en af dem, der næsten ikke kan komme op om morgenen, så læs lige med her. Vi har nemlig fundet nogle tips til, hvordan du bliver hurtigere frisk om morgenen!

Læs også: Hvad sker der, når du sover?

Køligt værelse
Du føler dig faktisk mere frisk og udhvilet, hvis der ikke er for varmt på dit værelse. Faktisk skal der kun være omkring 15 grader, hvor du sover - ellers kan du hurtigt føle dig tung og træt, når du vågner.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Lys på værelset
Når alarmen ringer, så træk gardinet fra eller tænd en lampe på værelset. Lys er nemlig med til at gøre dig mere frisk, fordi lyset vækker de hormoner, der gør dig aktiv og vågen.

Test dg selv: Hvilken sove-type er du?

En rar ringetone
Du behøver slet ikke at vågne ved et irriterende vækkeur, der larmer lige ind i hovedet på dig. Vælg i stedet en af dine yndlingssange og brug den som alarm på din telefon, så du vågner til en dejlig sang, der får dig i godt humør.

Giv dig god tid
Selv om du gerne vil sove så længe, som du overhovedet kan, så kan det altså godt betale sig at stå lidt før op, så du har ekstra tid. Lig i sengen et par minutter længere, stræk din krop godt igennem, tag et dejligt bad - gerne med koldt vand - og spis din morgenmad langsomt.

Læs også: 9 tips til en hyggeligere seng.

- Koldt bad?
Ja, du læste rigtigt! Koldt vand vækker nemlig din krop og din hjerne, så det kan godt betale sig at lade det kolde vand løbe lidt, inden du stiger ud ad badet.

Lækker og sund morgenmad
Frisk frugt indeholder masser af vitaminer, og det er den bedste måde at starte dagen på. Selv om du ikke er sulten, så er det altså en god idé at spise morgenmad, for det giver dig en spandfuld energi. Lav en smoothie, spis et stykke frugt eller put frisk frugt på din grød - så har du energi længe!

Test dig selv: Har du nok energi?

Cykl i skole
Motion giver energi, og derfor er det oplagt at cykle i skole. Du kan også løbe en kort tur, når du står op, for at få energi - ti minutter er faktisk nok!

Læs mere om