model
Helbred & balance

Model smider tøjet i metroen

Af Marie Søndergaard 22. november 2016
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Der er faktisk en rigtig god grund til, at den her model valgte at tage tøjet af.

Man skal huske at elske sig selv og sin krop! Det vil modellen Iskra Lawrence gerne minde os om, og derfor har hun lavet en video fra undergrunden i New York, hvor hun smider tøjet på et tog, så hun kun står i undertøj foran alle de andre passagerer.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Vil du være model i Vi Unge?

- Jeg vil gerne tale om det vigtigste forhold i vores liv, og det er det forhold, vi har til os selv. Jeg vil gerne gøre mig selv sårbar over for jer, så I kan se den rejse, jeg har været på med min krop, og hvordan jeg har det med mig selv i dag, siger Iskra blandt andet og smider sin kjole, så hun kun står i trusser og bh.

YouTube-videoen er en del af kampagnen #UNMUTED, der sætter fokus på ikke at holde sig tilbage, hvis man går med nogle tanker, der fortjener at komme ud. Iskra vil gerne fortælle andre, at man ikke skal fokusere på sine fejl, men at man skal være glad for den måde, man ser ud på.

Læs også: Er min krop unormal?

- Når du kommer hjem og kigger dig i spejlet, så skal du lade være med at fokusere på dine usikkerheder. Du skal ikke fokusere på de ting, som samfundet fortæller dig ikke er gode nok, for du er så meget mere end det. Kig på din krop, og værdsæt den, siger modellen i videoen, du kan se herunder:

I galleriet kan du læse, hvordan du udstråler mere selvtillid!

Wauw,sådanudstrålerdumereselvtillid

For at være i stand til at udstråle selvtillid skal du først og fremmest føle, at du er noget værd som menneske – du skal altså have selvværd. Hvis du ikke hviler i dig selv og er glad for dig selv, tror andre heller ikke på dig. Selvværd er en forudsætning for selvtillid, så start derfor med at arbejde på at bygge et godt selvværd op. Selvværd handler om, at du står ved den, du er og er glad for dine egne værdier og gør de ting, du selv tror på.
Foto: Shutterstock
En anden ting, du kan gøre, er at vende dine negative tanker om dig selv til noget positivt. Se lyst på fremtiden, det vil nemlig tricke din hjerne til at tro mere på dig selv og dine muligheder. Tænk på, at du kan opnå det, du gerne vil. Så tror andre også på dig!
Foto: Shutterstock
Ligesom du skal tænke positive tanker, skal du også turde sige dem højt, når du er sammen med andre mennesker. Omtal dig selv som en, der har evnerne og som kan opnå det, du sætter dig for. På den måde vil du både overbevise dig selv og andre om, at ting kan lade sig gøre. Og husk… I sidste ende sker tingene jo kun, hvis du selv tror på det.
Foto: Shutterstock
Hvis du nogen gange synes, det er svært at blive ved med at overbevise dig selv om, at du er god nok, så prøv at tænke tilbage på alle de succeser, du har haft gennem tiden. Skab en lille positiv historie i dit eget hoved, hvor du gennemspiller alle de seje ting, du har opnået. Det kan både være, da du var rigtig god til at trøste din veninde, da du bagte en superlækker kage, eller da du fik 10 til en terminsprøve.
Foto: Shutterstock
Helt konkret vil selvtilliden kunne ses i din holdning. Folk med selvtillid har ret ryg og vil frem i verden. Andre mennesker kommer til at tro mere på dig, hvis du har en god holdning.
Foto: Shutterstock
Ligeledes er øjenkontakten også en forudsætning for at udstråle selvtillid. Når du snakker med folk, så kig dem i øjnene og hold øjenkontakten. På den måde vil du virke selvsikker og gennemslagskraftig.
Foto: Shutterstock
Folk med selvtillid er bevidste om, hvem de er. De har selvværd og har det fint med at se ud, som de gør, gå i det tøj, som de gør og have den personlighed, som de har. Du udstråler derfor god selvtillid, når man kan se, at du har sluttet fred med, den du er og ikke er bange for at være dig selv, når du er sammen med andre.
Foto: Shutterstock
Ligesom det udstråler selvtillid at stå ved, hvem man er, så er det også supergodt, hvis man tør stå ved sine holdninger. Det er sejt at have en mening om tingene og ikke være bange for at sige den højt! Husk dog, at man på den anden side godt kan virke lidt urokkelig og hårdnakket, hvis man af princip aldrig vil lytte på andre eller ændre sin holdning. Her er det igen et spørgsmål om balance.
Foto: Shutterstock

Læs mere om