Unormal krop
Helbred & balance

Er min krop unormal?

Af Cecilie Rosfort-Nees 28. maj 2018
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Strækmærker, bryster, der ikke er lige store, og hår mærkelige steder på kroppen? Tjek her, om din krop er unormal!

"Er min krop unormal?"

... Har du nogensinde tænkt den tanke?

Læs også: Giv din krop et sundhedstjek

Måske har du tænkt, at du på et eller andet punkt ser anderledes ud end dine veninder og undret dig over, om det nu også er normalt. Det kan være, du har strækmærker, det kan være, du synes, dine fødder er virkelig grimme, måske undrer du dig over, at dine kønslæber kan ses, eller at dine bryster ikke er lige store. Vi har undersøgt sagerne for dig ...

Læs også: Hver fjerde pige er utilfreds med sin krop

Find svaret på, om din krop er normal i vores galleri herunder.

Erminkropunormal?

Bryster, der ikke er lige store

Det er helt normalt, at bryster ikke er lige store. Faktisk har en undersøgelse vist, at det er mere ”unormalt” at have bryster, der ér lige store. Det er næsten altid det venstre bryst, der er størst.

Grimme fødder

Fødder er bare ikke altid så smukke, og det er helt normalt – Bianco (ja, dem med skoene!) har lavet en undersøgelse, der viste, at 7 ud af 10 synes, deres fødder er det grimmeste ved deres krop. 

Bumser på ryggen

Akne er en kronisk betændelsestilstand i hudens talgkirtler. Du har flest talgkirtler i ansigtet, på ryggen og brystet – og det giver altså ret god mening, at du får bumser på ryggen. Du kan købe nogle produkter til at rense og behandle med på apoteket.

Strækmærker

Strækmærker er helt normale, og noget, de fleste kvinder kender til. Regelmæssig motion kan gøre strækmærkerne mindre synlige. Og ellers er det bare at embrace dem, de er en del af dig, og du er smuk, som du er. 

Indre kønslæber, der kan ses

En stor, dansk undersøgelse har for nylig vist, at 45 % af alle kvinder har skjulte kønslæber, og 55 % har synlige – det er altså ganske normalt, at dine inderste kønslæber kan ses. 

Hår på maven

Det er meget forskelligt, hvor på kroppen man har hår. Der er nogle, der har hår på maven, nogle, der har sorte hår på armene, og nogle, der har mørke hår på hagen. Hvis dine hår er mørke og grove, og du har mange af dem, så snak med din læge om det. Måske er der en ubalance i dine hormoner. 

 

Læs mere om

MegetMere