Helbred & balance

Megavigtigt råd til akne-ramte

Af Stine Kærsgaard 12. januar 2016
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Sådan her skal du IKKE rense dit ansigt, hvis du lider af slem akne.

En kendis-dermatolog, nærmere bestemt Kendall Jenners, afslører nu en fejl, som mange piger med slem akne begår. På Kendalls app har Dr. Kidd delt en lille video, og her siger hun blandt andet:

- Du bør aldrig vaske dit ansigt med noget hårdt. Ikke en skrub, ikke en roterende børste, ikke en vaskeklud. Du skal behandle din hud meget forsigtigt og bare vaske den meget fint med dine hænder.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Førstehjælp til bumser

Så selv om du har fundet nogle produkter, som passer godt til din hud, har det altså lige så stor betydning, hvordan du anvender dem, og hvordan du bruger dem til at rense din hud.

Grunden til, at særligt akne-ramte skal være ekstra forsigtige, er, at en hård rensning kan irritere huden endnu mere. For hvis du bruger nogle hårde renseredskaber på din akne, så kan det øge inflammationen på dine bumser og faktisk gøre dem endnu værre. Og hvis du bruger en vaskeklud, tilføjer Dr. Kidd, at der er risiko for, at du spreder bakterierne rundt i hele ansigtet.

Faktisk handler det om at holde sin renserutine helt simpel, når man døjer med hud- eller akne-problemer. Det handler om at bruge få produkter og at anvende dem forsigtigt og blidt på huden, når man vasker sin hud. Dermatologens sidste ord er derfor:

Læs også: Slip af med dine hudorme

- At holde det simpelt er meget bedre for akne. Jeg ser ofte patienter købe og bruge alt for mange produkter, og det gør deres hud værre.

Tak for rådet til Kendalls dermatolog!

Læs her, hvad du ALDRIG må gøre ved din hud ...

DetduALDRIGgøreveddinhud

En af hovedreglerne er aldrig at pille, kradse eller trykke dine hudorme eller bumser. Dine porer bliver kun større af det, og du kan også få røde ar på længere sigt! Samtidig kan der også hurtigt samle sig flere bakterier på din hud, når du bliver ved med at røre ved den. Brug i stedet for en god skrubbecreme, og rens din hud om aftenen, før du går i seng.
Foto: Shutterstock
Noget af det værste, du kan gøre mod din hud, er at indtage alkohol, da det udtørrer huden indefra. Alt vand samt de naturlige fedtstoffer, der findes i din hud, bliver simpelthen drænet ud! Rygning giver dårlig blodcirkulation, hvilket medfører en træt og grå hud.
Foto: Shutterstock
Det er skønt at mærke solens stråler i ansigtet – men det er og bliver bare ikke godt for huden! For meget solbadning kan nemlig give dårlig hud, pigmentpletter og på længere sigt dybe rynker! Brug derfor en god solcreme, eller tag en hat på, hvis du er meget udenfor.
Foto: Shutterstock
Stress tærer både på energien og udstrålingen – og det kan ses i din hud! Over længere perioder med stress vil din hud tørre helt ud og blive meget tyndere. Prøv at geare ned, når du kan mærke, at du presser dig selv for hårdt.
Foto: Shutterstock
For meget sukker kan skabe en form for betændelsestilstand i din krop, og det kan ses på din hud. Man må godt spise sukker (især når det er ens yndlingsslik) – bare ikke for meget! Så kan det nemlig, hos nogle mennesker, ses på huden.
Foto: Shutterstock
Prøv om du kan få otte times søvn om natten, da det vil give dig en smuk hud! Din hud fornyer nemlig sig selv om natten, så det er supervigtigt, at den får den tid, som skal bruge på det. Rens din hud før du går i seng, og kom en god creme i ansigtet eller massér en let olie ind i huden. Det sætter gang i blodcirkulationen og giver dig en flot glød samt et friskt look næste dag!
Foto: Shutterstock

MestLæste