Helbred & balance

Kom i gang med at løbe med Vi Unges løbepodcast for begyndere

Af Nadia Laas Hansen 15. juni 2019
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Vil du gerne i gang med at løbe, men ved du ikke, hvordan du kommer ordentligt i gang? Så skal du lytte til vores løbepodcast for begyndere.

"Ej, i næste uge begynder jeg med at løbe!"

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Har du også sagt det liiidt for mange gange til dig selv, uden at det er blevet til noget? Eller er du måske allerede begyndt at løbe, men er startet alt for hårdt ud, så nu magter du ikke mere? Uanset hvad, så får du hjælp af Vi Unges podcast om løb.

Læs også: Motion til fire humør-typer

Vi har nemlig lavet en podcast, som er et løbeprogram for nybegyndere, og det gør løbeturen supernem. For ud over, at vi har fundet den fedeste løbemusik, så fortæller vi dig også ind imellem musikken, hvad du skal gøre.

Podcasten varer 20 minutter og du bliver guidet til, hvornår du skal løbe og hvornår du skal gå - og så hepper vi på dig hele vejen!

Find podcasten i appen Radioplay eller i iTunes på din telefon.

Tjek listen af podcast ud!

Der findes mange myter om træning. Læs nogle af dem i galleriet her:

Myteromtræning

Nej, ikke nødvendigvis. Hvis du samtidigt har en meget usund livsstil, taber du dig ikke nødvendigvis bare ved at begynde på at dyrke motion. Madvaner og livsstil skal følge med.
Nej, sådan er det faktisk ikke! Du kan sagtens træne og brænde mange kalorier, uden at du begynder at svede – for eksempel ved at gå en lang tur eller lave nogle lette øvelser. Sved er kroppens måde at nedkøle sig selv.
Nej, sikke noget pjat. Hvis det gør ondt, gør du noget forkert, og ellers har du en skade! Så længe det føles rigtigt, og du ikke mærker nogle smerter ud over at være træt i musklerne, kan du godt regne med, at du laver din træning rigtigt, men husk at ømheden først kommer en eller to efter.
Piger kan ikke tåle lige så meget som drenge
Det er fint at lave mavebøjninger derhjemme, men du kan ikke regne med at få superstærke mavemuskler af det. Man forbrænder nemlig ikke særligt meget, når man lave mavebøjninger, og hvis man ikke forbrænder på sin mave, kommer musklerne aldrig frem. En øvelse som planken er faktisk et bedre valg.
Det er faktisk bevist, at der ikke er en effekt ved at strække ud efter træning i forhold til, hvor ondt det kommer til at gøre i dine muskler dagen efter. Men hvis du synes, det hjælper dig, skal du selvfølgelig fortsætte med at gøre det! Det kan nemlig også øge din smidighed.
Nej, der er mange, der er FOR tynde, og det er slet ikke sundt! Man kan sagtens have et par kilo ”for meget” forskellige steder og samtidigt leve en sund og god livsstil.
Nej, der er ingen effekt ved at træne på tom mave, så du kan lige så godt have lidt mad i maven, inden du går i gang – så du har energi nok til at træne.
Not! Du mister muskelmasse, hvis du ikke dyrker motion, men fedt bliver dine muskler altså ikke til. Fedt kommer fra det, du spiser.
Nej! Hvor glad du er skal ikke komme an på, hvor meget du træner, eller hvordan du ser ud. Et godt liv kan sagtens bestå af masser af lækre snacks – det foretrækker vi selv – og uden at bekymre sig om at træne hele tiden. Du skal gøre det, der gør DIG glad.