Helbred & balance

Motion til 4 humør-typer

Af Stine Kærsgaard 17. november 2015
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Har du svært ved at holde motivationen oppe, når du dyrker motion? Måske vil det hjælpe dig at finde en motionsform, som passer lige præcis til dig og dit humør.

Har du det nyeste løbesæt og de helt rigtige løbesko? Men hader du at løbe? Eller har du anskaffet dig den perfekte yogamåtte, men ved du ikke noget værre end stræk og vejrtrækningsøvelser?

Folk begår ofte den fejl at hoppe med på nye, hotte motionstendenser uden, at motionsformen rigtig passer til dem. Man kan selvfølgelig sagtens blive glad for al slags motion hen ad vejen, og nogle gange skal man også give ting en chance!

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Yay, forbliv motiveret til træning

Dog giver det alligevel ret god mening, at man lige overvejer, om den motion, man dyrker, også passer til ens humør. Nedenfor har vi listet fire humør-typer. Tjek hvilken en, du passer bedst på og hvilken type motion, der vil passe til dig.

Den aktive

Yay, elsker du, at der er gang i den, keder du dig ret hurtigt, og har du generelt bare meget krudt i numsen? Så skal du lave motion, som foregår i et højt tempo, hvor du får pulsen op og ikke keder dig! Dans, løb, basket – der er masser af motion, som passer til den aktive type. Det vigtigste er, at du sveder og har det sjovt i et højt tempo!

Den drømmende

Hvis du altid ender med at gå og lytte til musikken, når du egentlig har sat dig for, at du skulle intervaltræne, så er det nok fordi, at du har valgt en type motion, som ikke rigtig passer til dig. I stedet for spinning og intervaltræning, så find nogle motionsformer, som du holder af, og som bliver ved med at motivere dig. Det kan for eksempel være lange gåture, rulleskøjteløb, yoga, svømning eller pilates. Hvis du er den drømmende motionstype, vil du trives med motion, som får dig til at slappe af og give dig ro i sindet.

Den konkurrence-mindede

Hvis du elsker udfordringer og altid bestræber dig på at opnå nye mål, så vil det motivere dig at motionere med henblik på hele tiden at blive bedre til det, du gør. Det vil sikkert motivere dig at have klare planer og at investere i noget udstyr som for eksempel et løbe-ur, så du hele tiden kan holde øje med dine tider. Løb, svømning, cykling – prøv dig frem.

Læs også: Det skal du spise, før du træner

Den sociale

Hvis du hader at motionere alene, så find en type motion, som du kan dyrke sammen med andre – heldigvis findes der jo et hav af forskellige slags holdsport! Rytmisk gymnastik, håndbold eller måske bare en tur i fitnesscentret med din veninde. Det vigtigste er, at du motionerer med andre mennesker, for det er det sociale aspekt i motionen, der gør dig glad!

Her er træningstips til dig, som hader kulde:

Træningstipstildig,derhaderkulde

Har I en trappe i jeres hus, eller bor du i en lejlighed med trapper i opgangen? Løb op og ned ad trinene i et godt tempo i tre sæt af 10 minutter fire eller fem gange om ugen. Trapper er supersmarte at træne på, fordi de gør det hele lidt hårdere, og så rammer du både musklerne i dine lår, baller og ben – og konditionen får et ordenligt nøk opad. Win!
En nem og god øvelse, du kan lave på værelset, er squads. Placer dine fødder lidt fra hinanden, og gå så ned mod gulvet med numsen, som om du vil sætte dig ned på en stol, og rejs dig op igen. Gentag øvelsen 20 gange, hold en pause på et minut og gør det samme to gange mere. Du kan også tilføje flere øvelser til din hjemmetræning ved at lære, hvordan du laver en træningsrutine lige her.
Gider du ikke lave øvelser derhjemme? Heldigvis er der mange sportsgrene, der foregår indenfor! Du kan for eksempel gå til håndbold, badminton, bordtennis eller gymnastik. I nogle fodboldklubber træner de endda også indendørs om vinteren, så det er bare med at få det undersøgt og komme af sted.
Har du et par håndvægte, en vægtstang eller et andet træningsredskab liggende derhjemme? Så brug endelig det! Måske har din mor eller far noget, du kan låne, hvis du ikke selv ligger inde med det, og ellers er det jo et oplagt juleønske. Men brug det med omhu, og start stille og roligt ud, så du ikke får skader. Hellere for lidt end for meget vægt!
Har du ikke lyst til eller mulighed for at lave øvelser derhjemme, kan du altid melde dig ind i et træningscenter, hvis der ligger et nær dig. Du kan eventuelt spørge en veninde, din søster eller din mor, om I skal melde jer ind sammen og aftale et par faste dage om ugen, hvor I tager derhen. Så kan I holde hinanden op det, så det ikke går i glemmebogen, og pengene ryger lige ud af vinduet.

MestLæste