Hvornår stopper bryster med at vokse?
Helbred & balance

Hvornår stopper bryster med at vokse?

Af Redaktionen 29. juni 2018
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Er du klar over, hvordan dine bryster udvikler sig? Ellers find ud af det her.

De kan være små, store, flade eller runde. Alle bryster er smukke, som de er – også selv om de for eksempel ikke er lige store. Ligesom din krop udvikler sig i puberteten og i teenageårene, så gør dine bryster også.

Læs også: 7 myter om bryster

De første tegn på, at man begynder at få bryster, viser sig for mange, når man er mellem otte og 13 år, og så bliver de tit ved med at vokse, til man er mellem 18 og 20 år. For nogen går det hurtigt, og for andre vokser brysterne langsomt.

Det betyder dog ikke, at de ikke kan vokse lidt mere eller blive mindre, efter man er fyldt 20 år. De kan blive mindre eller større, hvis man taber sig eller tager på i vægt, og hormonelle forandringer betyder også en del – for eksempel under en graviditet.

Læs også: Er mine bryster for små?

Ingen bryster er ens – heller ikke dine egne! Husk at elske dem, som de er.

Herunder kan du få hjælp, hvis du er ked af dine bryster!

Hjælp,jegerkedafminebryster

Et faktum, vi ikke kan komme udenom, er, at vi alle er bygget forskelligt. Derfor giver det også god mening, at vores bryster ser meget forskellige ud. Der findes ikke en bestemt måde, som man skal se ud på, og derfor behøver man slet ikke at være ked af den måde, ens krop ser ud på. 

Alle bryster er flotte, hvis ejeren, de sidder på, er glad for sin krop, og føler sig tilpas i den. Husk, at dine bryster slet ikke har noget at gøre med, hvor smuk du er. Det hele handler nemlig om, hvordan man har det med sig selv. Hvis du elsker dig selv og din krop, er det det eneste, som betyder noget – uanset hvordan dine bryster ser ud. Så hvis du er meget ked af dine bryster, handler det måske i virkeligheden om nogle helt andre ting, og det er også helt i orden. 

Du tænker måske, at en potentiel kæreste kun går op i, hvordan dine bryster ser ud, men det er slet ikke sandt. Hvis det er det eneste, de går op i, så siger det mere om dem, end det gør om dig - og så er det helt sikkert IKKE den rigtige person for dig. Hvis en person er interesseret i dig, så kommer de til at synes, dine bryster er smukke præcis som de er. 

Læs mere om

MegetMere