Helbred & balance

Hold dig sund og skøn i skolen

Af Line Sølvhøj Jensen 8. marts 2011
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
At være sund behøver ikke kun at betyde, at du skal dyrke masser af motion i din fritid og spise sund aftensmad. Du kan også holde dig sund i skolen. Se her hvordan.

Vi har samlet ti tips til, hvordan du holder dig sund i skolen. Sæt i gang!

Læs også: Lav skinkemuffins til madpakken.

1. Hav altid frugt eller grøntsager med i din madpakke.

2. Sørg for at komme udenfor og få lidt frisk luft imellem timerne.

3. Cykl i skole hver dag, og hvis du har for langt til at cykle, så stig af stoppestedet før, så du kan gå det sidste stykke.

4. Brug idrætstimerne til at få svedt godt igennem. Jo mere du sveder, jo bedre er det. Måske får din idrætslærer endda øjnene op for din præstation og giver dig gode karakterer?

5. Vask hænder flere gange om dagen, så du får vasket alle bakterier væk.

6. Sørg for at få grinet hver dag. Det er nemlig rigtig godt for dit helbred at grine.

Læs også: Gode tips til sundhed.

7. Vær aktiv i frikvartererne. Spil rundbold, fodbold, stikbold eller andre boldspil med dem fra din klasse. Du kan også bare gå en tur rundt om skolen med din veninde.

8. Tag kun de bøger med, som du skal bruge. Du kan hurtigt få ondt i ryggen, hvis du bærer rundt på en alt for tung skoletaske.

9. Spis din madpakke hver dag. Det er nemlig ikke sundt at springe et måltid over.

10. Hav en flaske vand med hver dag, så du får nok væske. Man kan hurtigt glemme at drikke, når man er i skole, og vand er godt får både din krop og for, at du kan koncentrere dig i timerne.

Herunder kan du se, hvordan du gør lektierne lidt sjovere!

Gørlektiernelidtsjovere!

Find en café, et bibliotek eller sæt dig ned på en bænk i parken – frisk luft og nye omgivelser er guf for koncentrationen! Når du kommer ud af huset, har du nemlig ikke tusind andre ting, der kan distrahere dig. En bonus er også, at du bedre kan holde fri uden dårlig samvittighed, når du så endelig kommer hjem.

Foto: Shutterstock

Lad os sige, du skal læse den her lange og kedelige bog i løbet af en weekend. En hel roman lyder af meget, men det gør en side ikke. Beløn dig selv, hver gang du når til slutningen af en side. Det kan være en snack, at tjekke din snapchat for de seneste opdateringer eller et telefonopkald med din bedste veninde, når du har nået tyve sider.

Foto: Shutterstock

Der er intet federe end at skrue helt op for højtalerne og synge med på sin yndlingssang! Det hjælper bare ikke så meget, når du skal skrive en stil til i morgen. Find noget roligt musik uden sang, så sangteksterne ikke distraherer dig. Lige pludselig går det mega-tjept med den engelske stil!

Foto: Shutterstock

Det er videnskabeligt bevist, at hvis du tygger et stykke tyggegummi med en usædvanlig smag, imens du laver lektier, og så tygger den samme slags smag, imens du tager en test eller skal snakke om det i klassen, så vil din hjerne have nemmere ved at fremkalde information. Megasmart!

Foto: Shutterstock

Hvis du er et konkurrencemenneske, vil du måske synes, det er fedt at tage tid på, hvor lang tid du er om at løse opgaverne, så du løbende kan forbedre din tid. Du kan for eksempel sætte et mål om, hvor hurtig du vil være til at kunne løse ugens regnestykker. Hvis du træner din hurtighed, vil du også klare dig bedre til eksamenerne!

Foto: Shutterstock

Snak til dig selv, og spar ikke på rosen! Sig ”yay, jeg får topkarakter i det her”, eller ”jeg bliver en stjerne til ligninger”. Jo mere du siger det, jo mere vil du begynde at tro på, at det faktisk sker.

Foto: Shutterstock

Hvis planen er, at du skal gøre rent på dit værelse lige efter, du har lavet alle dine lektier, så er det altså ikke specielt motiverende, og det bliver sejt at komme igennem det. Sørg for at have et eller andet nice at se frem til! Du kan for eksempel se et afsnit af din yndlingsserie eller drikke varm kakao med skumfiduser, når det sidste punktum er sat, eller den sidste side er læst. Så kan du altid gå i gang med rengøringen derefter …

Foto: Shutterstock

MegetMere