Helbred & balance

Guide: Forkæl dig selv

Af Stine Nielsen 30. maj 2014
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Trænger du til en afslappende dag fyldt med selvforkælelse? Så følg de her syv trin!

Alle kan få brug for at tage sig ekstra god tid til sig selv, og sandheden er, at du fortjener det! Det kan være, du har været igennem en hård eksamen, en aktiv uge eller noget helt tredje der gør, at du trænger til at slappe af og være dig selv.

Læs også: Forkæl dig selv fra A- Å

Derfor har vi lavet en guide, som kan få dig ned i gear og give dig en hel bunke af overskud og energi bagefter! Bare følg trinene i galleriet herunder.

Guide:Forkældigselv

Lav et varmt bad til dig selv, og put noget lækker badeolie eller skumbad i. Hvis I ikke har et badekar hjemme hos dig, kan du tage et langt brusebad og bruge en lækker showergel med en afslappende duft. Lavendel er en af de mest afstressende dufte, der findes. Når dufte påvirker én til at slappe af, kaldes det aromaterapi, og det er Så nice!

Økologisk bodywash med lavendel fra Dr. Bronner til 55 kroner hos Asos.

Badesvamp fra Matas til 17 kroner.
Brug en fugtgivende hårkur, som gør dit hår superblødt og skinnende, og forkæl dit ansigt med en dybderensende maske, som renser tilstoppede porer og giver dit ansigt en frisk glød. Husk at slutte af med skintonic og en god fugtighedscreme. Fugt også kroppen med en god body lotion, så du giver hele din hud en ordentlig omgang forkælelse.

Hårkur fra Matas til 49,95 kroner.

Ansigtsmaske fra H&M til 19,95 kroner.

Body lotion med argan olie fra Nordic Body til 69 kroner hos Matas.

For at du rigtig kan slappe af på dit værelse eller i stuen, kan det hjælpe at tænde et par lys, måske et par røgelsespinde og sætte noget afslappende musik på.

Stearinlys fra Zara Home til 59 kroner.

Røgelsespinde fra lotu.dk til 36 kroner.

Sørg for at anrette dig med noget, du kan lide. Du kan for eksempel brygge en varm kop te eller lave en frisk smoothie. Afhængig af hvor meget tid du har, kan du bage lidt eller lave en hjemmelavet burger. Hvis du bare gerne vil snacke, kan du skære lidt frugt ud eller lave grøntsagsstænger med dip. Mmm …

Du kan finde gode smoothie-opskrifter her.

Du kan også prøve vores opskrift på sund banan-is.

Gør lidt ekstra ud af at file dine negle pænt på fingre og tæer, og læg en nice neglelak, så dine negle bliver superelegante at kigge på. Hvis du giver dig god tid og lægger flere tynde lag, kan lakken godt holde en uges tid. Og så er det samtidig ret afstressende at sidde og nørkle med det – win!

Manicuresæt fra H&M til 19,95 kroner.

2-pak neglelak fra H&M til 29,95 kroner.

For helt at slappe af kan det være rigtig rart at forsvinde ind i en anden verden. For eksempel med en god bog, et nyt Vi Unge-blad eller en underholdende film. Det er nu, du rigtig skal chille, så vælg noget, du får en god følelse i kroppen af.

Bogen ”Divergent - Afvigeren” af Veronica Roth til 199,95 hos saxo.com.

”Frost” på DVD til 169,95 hos Stereo Studio.

Vi Unge Teenlife Sund til 69,95 kroner i din nærmeste kiosk.
Afslut din dag med en god og dyb nats søvn. Sørg for, at der er mørkt og køligt på dit værelse. Hvis der alligevel er gadelygter, der skinner ind, kan du bruge en sovemaske, som lukker alt lys ude. Du kan også bruge ørepropper, hvis det larmer lidt ude fra gaden. Hvis du har svært ved at falde i søvn, kan du få et par gode tips her!

Sovemaske fra Lisbeth Dahl til 90 kroner.

MegetMere