Helbred & balance

Er sundt slik sundt?

Af Line Sølvhøj Jensen 8. maj 2012
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Du har sikkert hørt, at sundt slik er bedre end almindelig slik, men hvor sundt er sund slik egentlig, og kan du bare spise løs af det, som du har lyst til?

Tørret frugt, figenstænger og nødder er måske noget af det sunde slik, som du spiser i stedet for slik, chips og chokolade. Og ja, det er meget sundere, end at du begiver dig i gang med en stor plade chokolade eller en gigantisk pose bland-selv-slik. Men hvor sundt er sund slik egentlig?

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Spiser du for meget slik?

Er der sukker i sundt slik?

Er du lækkersulten, og hjælper det bare ikke med en gulerod eller et groft stykke rugbrød, så kan du sagtens spise lidt sundt slik. Sundt slik smager nemlig sødt, fordi det indeholder sukker, men meget mindre sukker end der er i slik og kage. I tørret frugt stammer sukkeret for det meste fra frugtens naturlige frugtindhold, og er derfor meget mindre usundt end produkter, hvor der er tilsat sukker.

Der er også mange flere vitaminer og mineraler i sundt slik end i almindelig slik, så foruden at forkæle din søde tand, så giver du altså også kroppen noget godt at arbejde med.

Læs også: Slip af med den søde tand.

Hvor meget sundt slik må man spise?

Der er en grund til, at det hedder slik, selv om det er det sunde af slagsen, og det er fordi, det skal spises i små mængder, fordi det er ligesom slik. Det er ikke sundt at spise dig mæt i sundt slik, men et godt alternativ, hvis du er lækkersulten.

Du kan sagtens nuppe en håndfuld tørret frugt, men lad være med at spise hele pakken, bare fordi der står sundt slik udenpå. Det er trods alt stadig en form for slik.

Læs også: Vi tester tørret frugt.

Bliv endnu sundere…

  • Vælg popcorn i stedet for chips
  • Væg grovboller med masser af kerner i i stedet for almindelige boller
  • Vælg mørk chokolade i stedet for lys chokolade
  • Vælg myslibarer med tørret frugt i stedet for myslibarer med honning og chokolade
  • Vælg nødder i stedet for peanuts

MestLæste