Helbred & balance

Er du (også) afhængig af sukker?

Af Luise Gregersen 25. november 2014
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Sukker smager ikke alene godt – det hvide stads er også ret vanedannende. Se her, hvordan du slipper for sukkerafhængighed.

Lad det være sagt med det samme - sukker er helt okay i mindre mængder! Der skal selvfølgelig være plads til både fødselsdagskage og flødeboller, når der er nogen, der deler ud i klassen. Men man kan faktisk godt blive afhængig af sukker, og det er noget skidt.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Sådan får du mindre sukker

Føler du fysisk trang til sukker, for eksempel om aftenen når du har spist aftensmad? Bliver du irriteret, hvis du ikke får sukker? Så kan det være, at du er afhængig.

Heldigvis er det ret nemt at slippe af med sin sukkerafhængighed! Se her, hvordan du gør.

Lav en aftale
Start med at love dig selv, at du ikke vil spise sukker den næste uge. Lige meget hvad der sker, skal du holde fast i dit løfte til dig selv. Guleroden er, at når ugen er omme, må du købe en pose af dit yndlingsslik eller spise et stort stykke kage. Efter kun et par dage uden sukker, vil du sikkert opleve, at du slet ikke hungrer efter det på samme måde som før.

Læs også: Sunde snacks til den søde tand

Skær ned
Et totalt sukkerforbud er dømt til at slå fejl. Aftal i stedet med dig selv, at du kun må få sukker, når der er nogen, der deler ud i klassen eller i weekenden.

Få styr på trangen
Hvornår melder din sukkertrang sig? Sker det, når du ser serier med veninderne? Eller når du læser lektier? Hvis du ved, hvornår du har lyst til sukker, er du bedre forberedt, når trangen melder sig.

Læs også: Sundt weekendslik

Erstat sukkeret
Der er også sukker i frugt, men fordi du sammen med frugtsukkeret får en masse vitaminer, så er den type sukker faktisk okay i moderate mængder. Erstat lakridser og vingummier med et lækkert, saftigt æble eller et par søde dadler. Det tilfredsstiller sukkertrangen på en sundere måde.

Sæt dig et mål
Vil du gerne droppe sukkeret, fordi du vil have sundere tænder, pænere hud eller fordi, du er træt af at trangen melder sig i tide og utide? Hvis du har et klart mål med dit sukkerstop, er der større sandsynlighed for, at det vil lykkes for dig.

Stjernernesbedstesundhedstips

Hav det sjovt: For Bella Thorne handler sundhed om at have det sjovt. Hun holder derfor sin krop sund ved at lege, og det kan derfor være alt lige fra fodbold til vandkrig, der får hendes puls op! Leg er en megasmart måde at bruge sin krop på!
Hold blodsukkeret stabilt: Eva Longoria er et lille nips, og hendes bedste sundhedstips er ganske enkelt at holde blodsukkeret ved lige. Det gør hun ved at spise rigtig mange små, sunde måltider om dagen. Faktisk spiser hun hver anden eller hver tredje time. På den måde undgår hun at overspise og snacke usunde ting i løbet af dagen.
Vand, vand, vand: Det er en gammel klassiker, men det ændrer ikke på, at vand er nøglen til Jennifer Lopez’ sundhed. Hun sørger nemlig altid for at gennemfugte kroppen indefra med en masse vand. Vand gør også din hud og dit hår smukkere! Bonus!
Et sundt sind: Det vigtigste for Demi Lovato er, at man er sund indefra. At man har et sundt sind – det vil sige, at det at være i balance er nøglen til gode resultater, hvis du spørger Demi. To gange om ugen hjælper yoga stjernen med at holde sig klar i hovedet, så hun får det maksimale ud af sin træning seks gange om ugen.
Sov godt: Supermodellen Heidi Klum benytter sig af et ret simpelt sundhedstrick: Søvn. Du læste rigtigt, for det vigtigste i Heidis sundhedsrutine er faktisk bare at sove en lang, god nats søvn. Stjernen går allerede i seng kl 20.30, når hun har mulighed for det. Det er lidt tidligt, men man skal altså ikke undervurdere søvn!
Små konkurrencer: Da Ashley Greene indspillede ”Twilight”-filmene, var hun nødt til at yde sit bedste hele tiden. Det hjalp træningen hende med, og for at træningen ikke blev for kedelig, gjorde hun og de andre ”Twilight”-piger træningen til små konkurrencer. Smart! Der er jo ingen, der gider tabe!
Gå, gå, gå: Cara Delevingne er tynd af natur, og derfor har hun aldrig været på kur. Hendes største udfordring er at se sund ud og have lidt former, selv om hun er meget slank. Hun går nogle lange turer og spiser masser af protein, og det hjælper hende med at se sund og dejlig ud.
Flere slags træning på en gang: Jessica Alba elsker at træne, så det er selvfølgelig en stor del af hendes sundhedsrutine. For at hun får mest muligt ud af sin træning, blander hun forskellige typer træning. Hun sørger for at få pulsen op, og derefter laver hun forskellige typer muskeltræning.
Friturestegt mad er et no-no: Det bedste sundhedstip fra Cameron Diaz er ret simpelt: Undgå friturestegt mad. Hun prøver i stedet at erstatte alt det usunde fedt med den helt rigtige næring til kroppen. Man kan vidst godt sige, at hendes råd bare er at spise ordentligt!

Læs mere om

MestLæste