Helbred & balance

Én handling på badeværelset kan gøre dig lykkeligere

Af Stine Kærsgaard 6. januar 2016
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Gør du det her hver eneste dag, så vil du begynde at se anderledes på dig selv.

Efter et langt bad har de fleste nok for vane at snuppe håndklædet, hurtigt tørre sig og skynde sig at hoppe i noget tøj. Men måske er det en god idé lige at speede processen en anelse ned og tage et kig på sin krop – i hvert fald, hvis man skal tro på flere psykologer! De mener nemlig, at vi kan få det svært med vores kroppe, hvis vi ikke anerkender den på daglig basis.'

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Sådan lærer du at elske din krop

- Vores samfund har lidt lært os at have fokus på, hvordan vi kan forbedre os selv, fortæller psykolog og kropsekspert Sari Shepphird og fortsætter:

- Men jo mere fokus vi har på vores ”skavanker”, jo større gør vi dem – og så prøver vi generelt at undgå at se på vores kroppe.

For at undgå et negativt kropsbillede, mener psykologen derfor, at man hver dag skal stille sig nøgen foran spejlet og tænke på fem ting, som man godt kan lide ved sig selv. Simpelthen have mere fokus på, det man godt kan lide ved sin krop, frem for de ting, man gerne ville lave om. Hun mener også, at man som inspiration kan tænke på nogle af de komplimenter, man har fået gennem tiden.

Læs også: Test: Er du tilfreds med din krop?

Vi er alle smukke på hver vores måde, og det her lyder virkelig som en god øvelse. Skal du prøve det?

Er du bange for at vise en fyr din krop? Få hjælp her:

Hjælp,jegtørikkevisehamminkrop!

Der er ikke noget at sige til, at du er nervøs over at vise din krop frem, hvis du ikke engang selv ved, hvordan den egentlig ser ud. Stil dig foran spejlet og studér din krop, så du er klar over, hvad du egentlig kommer til at vise ham. Det vil uden tvivl gøre dig mere selvsikker!
Han er helt sikkert lige så nervøs, som du er, inden I første gang skal lære hinandens kroppe bedre at kende. Han er nemlig også bange for, hvad du mener om hans krop, og det er helt normalt for jer begge at have de tanker. Husk, at det er meget begrænset, hvor mange pigekroppe han har set før, så det hele kommer også til at være nyt for ham.
Hvis du ikke inderst inde ikke har lyst til at vise ham mere af din krop, end han umiddelbart kan se, når du har tøj på, skal du selvfølgelig ikke gøre det. Din krop er din, og du sætter selv grænserne for den, og dem skal han respektere og forstå – og det vil han helt sikkert også gøre!
Hvis han mod alle forventninger skulle have et problem med din krop, er det hans problem og ikke dit! Han må tage dig, som du er, og hvis han ikke kan acceptere, hvordan du ser ud, er han nok ikke den rette for dig.
Sammenligner du din krop med modeller, stjerner eller dine veninder? Det kan aldrig betale sig at sammenligne, for der er ingen mennesker, der er ens. Du skal være glad for den krop, du har, for den er flot og unik uanset hvad, og det vil han også synes. Han vil med garanti ikke lægge mærke til de små ”fejl”, du peger ud ved dig selv, for de findes kun i dit hoved.

MestLæste